Sınıf Öğretmenlerine Şubatta, 10 Bin Atama Şart!

Sınıf Öğretmenlerine Şubatta, 10 Bin Atama Şart!

Hakkını aramak isteyen bir sınıf öğretmeni tüm sınıf öğretmenleri adına Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu. İşte detaylar...

 Hakkını aramak isteyen bir sınıf öğretmeni tüm sınıf öğretmenleri adına Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu. İşte detaylar...  Atama bekleyen sınıf öğretmeninden gelen mesaj şöyle:   Sınıf Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi iken tam yıl sonu iken bir de baktım ki bir anda paldır küldür 4+4+4 Eğitim sistemi getirilmiş memleketime. 4+4+4 eğitim sistemine bir sınıf öğretmeni olarak direkt karşı çıkmadım. Belki de memleketime bu sistem hayırlara vesile olacaktı.

MEB yapıyorsa bu sistemi bir bildikleri var ki yapıyorlar yaklaşımıyla hareket ettim. Zaten bir sistemi daha başındayken körü körüne eleştirmek yanlış bir durumdu. Çünkü sistemin sonuçlarını görmeden eleştirmemek gerektiğine inanan biriyim. Lakin tüm  bunların dışında koskoca bir Sınıf Öğretmenliği Bölümü mağduriyeti yaşadık. Her sene yaklaşık 10 bine yakın atama ayrılan branşım o yıl 324 atama aldı maalesef. Ve bir tek devlet yetkilisi çıkıp demedi Sınıf Öğretmenliği branşını mağdur ettik demedi. Varsa yoksa 4+4+4 sistemiyle hersey daha güzel olacak söylemleri. 4+4+4 eğitiminin sisteminin ezdigi, yok saydığı biz Sınıf Öğretmeni adaylarının dramindan hiç kimse bahsetmedi. Halbuki biz branşımızi en yüksek TM puanlarıyla tercih etmiştik. Atama sıkıntısı yaşamayacağımız bir branşı tercih etmiştik yani. Lakin ne bilelim 4+4+4 Eğitim Sistemi gelecek ve bizleri çok felaket mağdur edecek. Samimi olarak bunu söylüyorum 4+4+4 sistemine karşı değilim.

Ülkem için hayırlara vesile olacaksa neden karşı çıkayım? Ülkemin menfaatine ise neden karşı çıkayım ki? Benim karşı olduğum Sınıf Öğretmenliği bölümünün hunharca mağdur edilmesiydi. Şimdi de Sınıf Öğretmenliği branşı  eski günlerine döndü diyorlar ama  nerde? En yetkili ağızdan 18 bin açıklı olduğu söylenen branşım şimdide adaletsiz kontenjan magduriyeti yaşıyor. En son Atama döneminde diğer branşların yaklaşık %50 ye yakın ihtiyaçları karşılanırken benim branşımın ise   sadece %24 ihtiyacı karşılandı .Üstelik 77,63 puanlı arkadaşımız atanamadı. Yani yüksek puanımızla atama bekliyoruz. Diğer branşlar gibi 60 lı puanlarla atama beklemiyoruz. İstediğimiz sadece adalet. Devletimizin bizim sesimizi duyacağına inanıyor. Hak olanı yapacağına inanıyoruz. Biz sınıf öğretmeni adayları  yeterince ezildik,mağdur edildik. Yeter artık diyoruz. Bizlere ayrılacak kontenjanlarımızdan kırpılmamasını diliyoruz. Selam ve Dua ile...


Bir Sınıf Öğretmeni; Tüm sınıf öğretmenleri adına... (kpsscafe)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.