Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Atama ve Kadro Sorunları

Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Atama ve Kadro Sorunları

Öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının sesi olmaya çalışan ve her gün on binlerce kişinin ziyaret ettiği meb personelinin haber merkezi mebpersonelleri.com olarak, öğretmenlerimizin sesinizi duyurmaya devam ediyoruz. Bu mesaj, atama bekleyen sosyal bilgiler öğretmenlerinden: Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Kadro Sorunları

 Bu yıl mezun olmuş ve sayıları geçen yıllarla beraber 22 binin üzerine ulaşmış Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden bir tanesiyim. Bölümümü isteyerek tercih etmiş ve bilinçli olarak bu yola girmiş bir öğretmenim. Ama maalesef öğretmen atamalarında her yıl Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine en az kadrolar verilerek mağdur edildik. Bu yetmezmiş gibi Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin girmesi gereken derslerimize farklı branşlardan çeşitli sebeplerle binlerce kişi kadroya geçirildi. 2014 KPSS ÖABT sınav istatistiklerine bakılırsa bu yıl Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında sınava giren kişi sayısı 22.267'dir. Ne acıdır ki her yıl öğretmen atamalarında branşımıza layık görülen kadro sayısı toplam mevcut içerisinde neredeyse en az kesimi oluşturmaktadır. Her yıl mezunlarımıza 3 binin üzerinde kişi katılmaktadır ve eğer böyle giderse 3-4 yıl içerisinde bölümümüz içerisinde atama bekleyen sayısı 30 bini geçecektir.

 Yetkililerden taleplerimiz şudur ki; - Sosyal Bilgiler Öğretmenliğindeki yığılmayı eritebilmek için acilen gerçekçi çözümler üretilsin ve mağduriyetler sona erdirilsin.- Öğretmen atamalarında Sosyal Bilgilere ayrılan kadro sayısı arttırılsın.- Ağustos atamalarında Sosyal Bilgilere en az 3500 kontenjan verilsin.- Şubat ayı içerisinde tekrar öğretmen ataması gerçekleştirilsin ve bu atama da Sosyal Bilgilere en az 2000 kadro verilsin.- Üniversitelerdeki Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümleri kapatılsın .Bu taleplerimize ses olacağınıza ve bunları dile getireceğinize inanıyorum. Lütfen Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin sesini duyurun. Atama bekleyen binlerce insanın sizin desteğinize ihtiyacı var.

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.