Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları içi mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Kılavuzu ve atama takvimi açıklanan 20 bin ek öğretmen ataması için mülakat yerlerinin açıklanma tarihini haberimizde bulabilirsiniz. Bilindiği üzere 20 bin ek öğretmen atamasını Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk 3 ay önce katıldığı canlı yayında öğretmenlere müjde olarak duyurmuştu. Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılması ile birlikte okullarımız tatil edildi. Eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildi. Fakat bu durum öğretmen atamalarını geciktirse de engelleyemedi.  20 bin ek öğretmen ataması ile atanacak sözleşmeli öğretmenlerimiz de yeni eğitim öğretim yılında göreve başlayacaklar.

20 bin ek atama için kılavuz yayınlanmıştı. Kılavuza göre sözlü sınav mülakat yerleri belirlenen tarihlerde açıklanacak işte o tarihler ve detaylar:

 

sözleşmeli öğretmen ataması yönetmeliğine göre atama için belirlenen kontenjan sayısının 3 katına kadar aday mülakatlara çağrılıyor.  2016 yılında çıkarılan  MEB sözleşmeli öğretmen ataması kanun hükmünde kararnameye göre sözlü sınava alınacak adayların branşlar için belirlenen kontenjan sayısının 3 katı şeklinde oluyor.

Bu yıl sözleşmeli öğretmen atamaları mülakatlarında bir ilk yaşanacak. Koronavirüs döneminde alınan ve tek bu atamada geçerli olan karara göre 2019 Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması mülakatına girip mülakat puanı olan ancak ataması yapılamayan adaylar ek atama mülakatlarına istedikleri takdirde var olan puanlarını kullanıp girmeyebilecek. Bu durumda bayramdan önce açıklanmış ve sözleşmeli öğretmen atamalarını bekleyen öğretmen adaylarını memnun etmişti.

Bu durumdan faydalanacak 40 bin öğretmen adayı olduğu varsayılıyor. Geriye kalan 20 bin sözleşmeli öğretmen adayı ise ek atama takviminde açıklanan günlerde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav tarihlerini haberimizin alt kısmında ek atama takviminde bulabilirsiniz. Sözlü sınav yerleri ne zaman belli olacak sorusunun cevabı da yine güncellenmiş o atama takvimi içerisinde yer alacak.

2020 sözleşmeli ek öğretmen atamaları sonuçları ise 1 Eylül tarihinde açıklanacak. 
 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TAKVİMİ TAKVİMİ

 Ön Başvuru ve Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması 01-12/06/2020
Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı 22/06/2020
Sözlü Sınavların Yapılması 06-25/07/2020
Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı 28/07/2020
Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması 04-07/08/2020
Sözlü Sınav Sonuçları İtirazların Sonuçlandırılması 10/08/2020

MEBPERSONEL.COM/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.