Sözleşmeli   ve Ücretli Öğretmen Alımı Kaldırılmalı

Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmen Alımı Kaldırılmalı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Aile birliğinin sağlanamamasın Anayasa ihlali olduğunu belirtti ve sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımına karşı olduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Hükümet sözleşmeli öğretmenleri çakılı çalıştırarak anayasayı ihlal ediyor. Öğretmen istikrarını sağlamanın yolu öğretmenleri esir etmek değil, teşvik etmektir demiş ve şu öneriyi getirmiştik: Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimize, mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda zorunlu hizmet tazminatı ödeyelim. Nitekim MEB, Vizyon Belgesinde teşvik uygulaması getireceklerini açıkladı. Şimdi sıra bunu bir an önce hayata geçirmeye geldi. Teşvik uygulaması hayata geçirileceğinden öğretmenleri çakılı çalıştırmaya gerek kalmayacaktır. Dolayısıyla sözleşmeli, ücretli öğretmen alımı kaldırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak ve KPSS puan üstünlüğüne göre atanmalıdır. Ayrıca il içi özür grubu mağdurlarına da belli bir kilometre şartı getirilerek sorunlarını çözebiliriz” dedi.
2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan eksik hususlara dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Bu durum ücretli öğretmenliği meşrulaştırmaktadır. Ücretli öğretmenlik modern köleliktir.” dedi. 

TÜRKİYE KAMU-SEN MART 2019 ASGARİ GEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmayıp, 3+1 şeklinde esnetilmesini de kabul etmediklerini bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Türk Eğitim-Sen olarak sözleşmeli, ücretli öğretmen istihdamına karşıyız. 4+2, 3+1’yi kabul etmiyoruz. Tüm öğretmenler kadrolu olarak atanmalıdır. Sendika olarak mülakat sistemi kaldırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.