Şubat Ataması İçin Son Günler

Şubat Ataması İçin Son Günler

MEB'in 2017 yılı şubat ayında öğretmen ataması yapmaya karar vermesi için son günler...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017 yılı Şubat ayında öğretmen ataması yapıp yapmayacağı ve yaparsa bu sayının ne kadar olacağı merak ediliyor. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen Şubat ayında atama bekliyor.

 Aralık ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki 10 gün içerisinde duyuruya çıkmazsa 2017 yılı Şubat ataması  ya gerçekleşmeyecek ya da ataması yapılan öğretmenler göreve geç başlayacak. Bilindiği üzere kılavuz ve duyuru, mülakatlar, mülakat sonuçları, mülakatlara itirazlar, atama tercih süresi gibi etkenler 30 binlik bir atamada bakanlığın minimum 6 haftaya ihtiyacı olduğunu ortaya çıkarıyor.

 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Takvim ne kadar sıkışık olursa olsun Milli Eğitim Bakanlığı en geç yılbaşına kadar atama takvimini açıklamazsa bu durumda ya atamaların gerçekleşmeyeceği ya da atanan öğretmenlerin göreve geç başlayacağı sonucu ortaya çıkmaktadır.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.