Şubat'ta 25 Bin Öğretmen Ataması İçin Duyuruya Çıkılacak

Şubat'ta 25 Bin Öğretmen Ataması İçin Duyuruya Çıkılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz daha önceden açıklanan 20 bin öğretmen alımına ek 5 bin öğretmen alımının yapılacağını açıkladı. Peki 25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte merak edilen detaylar..

Atama bekleyen binlerce öğretmen heyecanla öğretmen alım ilanının yayınlanmasını bekliyor. Adaylar ayrıca öğretmen atama kontenjanlarının açıklanmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün yaptığı açıklamada daha önceden açıklanan 20 bin öğretmen alımına ek 5 bin öğretmen alımının yapılacağını belirtti. Peki 25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Branşlara göre kontenjan dağılımı ne zaman açıklanacak?Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, açıklamasında Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasına ilişkin detaylara da yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat ayında 20 bin öğretmen alımına ek 5 bin öğretmen alımının yapılacağını açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında mülakatın kalkıp kalkmayacağına ilişkin ise bir detaya yer vermedi.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklaması atama bekleyen binlerce öğretmen adayında ise hayal kırıklığı yarattı. Adaylar günlerdir sosyal medya üzerinden örgütlenerek Şubat ayında mülakatsız 40 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyorlardı. Mülakatla öğretmen alımının geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkardığı mağduriyetlere örnekler veren adaylar mülakatla liyakatli bir atama yapılmasının mümkün olmadığını düşünüyor. Öğretmen açığının 110 bin civarında olduğu göz önünde bulundurulursa 25 bin öğretmen atmasının yetersiz olduğu net bir şekilde görülüyor. mymemur

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.