
Şubatçıların Sendika Samimiyet Sınavında Türk Eğitim Sen'de Geçti
Şubatçılar Sendikaları Samimiyet Sınavına Çekiyor haberimizde Şubat 2013’de 30 bin atama talep eden ve bu amaçla 8 gündür Abdi İpekçi Parkında oturma eylemi yapan öğretmenler sendikalardan ortak bir duruş göstermeleri adına ŞUBATÇILAR grubunun kaleme aldığı MEB ve Maliye Bakanlarına hitaben yazılmış dilekçeleri sendikaların imzalayıp ilgili bakanlıklara verilmesini istemiştiler.
Türk Eğitim-Sen ataması yapılmayan öğretmenlerin haklı mücadelelerine her zaman destek oldu. Sendikamız; gençlerimizin atama taleplerini her platformda dile getirdi, onlar için sayısız eylem yaptı, basın açıklamaları, basın toplantıları ile sorunlarını ülke gündemine taşıdı. Son olarak, Şubat ayında 30 bin atama yapılması için Abdi İpekçi Parkı’nda yaptıkları oturma eylemine de yürekten destek verdik.
Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz, bu kez Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e hitaben bir dilekçe yazdı. 7 Aralık tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Maliye Bakanlığı’na sunulacak dilekçeyi, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk imzaladı. Dilekçede; Şubat ayında 30 bin ek atama isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan müjde beklediklerini dile getirdi.
Genel Başkan İsmail Koncuk, hem öğretmen ihtiyacının, hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin beklentilerinin karşılanması için Şubat ayında mutlaka atama yapılması gerektiğini söyleyerek, Türk Eğitim-Sen’in Şubat ayında atama talebiyle Aralık ayında büyük bir eylem yapacağını kaydetti. Koncuk, Şubat ayında adil bir atama için tüm ataması yapılmayan öğretmenlerin eyleme katılmasını istedi.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.