Şubatta 30 bin atama isteyen öğretmenler Adan'ada eylem Yaptı

Şubatta 30 bin atama isteyen öğretmenler Adan'ada eylem Yaptı

Adana İnönü Parkı’nda toplanan grup, ellerindeki dövizlerle şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti. Eylemde gelinlik giyinmiş bir aday, damat ve çocukları da dikkat çekerken, çocuk ‘Anne bekle birlikte atanırız’, damat ise ‘İş, eş, 3 çocuk istiyorum’ şeklindeki dövizle tepkisini koydu.

Adana’da bir araya gelen bir grup atanamayan öğretmen adayı, şubat ayında 30 bin öğretmenin daha atanmasını istedi. Gelinlik ve damatlık giyinen iki adayın da katıldığı eylemde, balon ve ayaklarına diplomaların iliştirildiği posta güvercinleri uçuruldu.


Atanamayan öğretmenler adına konuşan Asuman Albayrak, okullarda öğretmen açığının 120 bini aşkın olduğunu ve buna ek olarak yeni uygulamayla hayata geçen seçmeli dersler için de ek olarak 80 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bunun için 4+4+4 eğitim sistemi de göz önünde bulundurularak ve 120 bin öğretmen ihtiyacının da hesaba katarak yetkililerden şubat ayında 30 bin öğretmen ataması talep ettiklerini vurgulayan Albayrak, “Bizden öncekiler KPSS puanlarını 3 ya da 4 atamada kullanırken sınavdan sadece 1 hafta önce yapılan değişiklikle puanlarımız sadece 1 atamaya indirgendi. Aynı zamanda on binlerce sınıf öğretmeni yeni sistemden dolayı norm fazlası kadro durumuna düşmüştür. Çocuklarımızın derslerinin boş geçmemesi ve nitelikli eğitim için öğretmenlerin çektiği sıkıntıları sayın Başbakan'a ulaştırması için diplomalarımızı postacı güvercinlerin ayağına bağlayıp gönderiyoruz. Umarız bu çığlığımız yerine ulaşır.” dedi.
Eylemin sonunda Başbakan'a ulaştırması için ayaklarına diplomaların iliştirildiği posta güvercinleri ile üzerinde ‘Şubatta 30 bin atama istiyoruz” şeklindeki balonlar uçuruldu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.