Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3 Bin Kontenjan Bekliyor

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3 Bin Kontenjan Bekliyor

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3 Bin Kontenjan Bekliyor

Sitemize mesaj atan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3000 kontenjan talebinde bulunuyor. 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3 Bin Kontenjan Bekliyor

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlamış kanundaki değişikliklerle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine 12 yıllık zorunlu kademeli eğitime geçilmiştir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında bu sistem dolayısıyla liselere 600 binden fazla yeni öğrenci gelmiştir. Liselere yeni öğrenci katılımı yeni okul ve dolayısıyla sınıf ihtiyacı doğmuştur.

Salgın döneminde uzaktan eğitime geçilmişti. Kademe kademe yüz yüze eğitime geçilmeye başlanmış ve seyreltilmiş eğitim sistemi ve müfredatı uygulanmaya başlamıştır. 4+4+4 Eğitim Sistemi yeni sınıfların gerekliliği ortaya koyduğu için özellikle lise branşları öğretmenleri atamasında kontenjan artması doğaldır. Yıllarca mağdur branşlar bu sistem dolaysıyla ferahlık bekliyor.

Ziya Selçuk, 05 Eylül 2019’da AA Editör Masası’na konuk olmuş ve lise branş öğretmenlerinin artacağını ifade etmiştir. Selçuk, "4+4+4 başladığı yıl ilkokula başlayan çocuklar, 2020-2021 eğitim yılında lise bire başlayacak. Bizim çağ nüfusumuz normalde 1 milyon 200 bin civarındayken o sene 1 milyon 800 bin küsur olacak. Önümüzdeki yıl bizim fiziksel altyapıyı kurmamız, öğretmen ihtiyaçlarımızı sağlamamız, dersliklerin, laboratuvarların düzenlemesini yapmamız gerekecek" demiştir.

2024’te uygulanacak olan yeni eğitim sisteminde liseler mihenk taşı olma görevini üstlenecektir. 2023 Eğitim Vizyonu’nun bir uzantısı olan 2024 Eğitim Sistemi için altyapı gerekmektedir. Bunlardan biri de modern eğitim sistemi için daha dinamik öğretmenlerin atanmasıdır.

2018 Seçim vaadi olarak memurlara sunulan 3600 Ek Gösterge gerçekleştiği takdirde özellikle lise branşları rahat bir nefes alacaktır. Çünkü alan değişikliği ile liseye geçmiş öğretmenlerin hayli fazlalığı göze çarpıyor. Seçim vaadi gerçekleşirse Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri için güneş yeniden doğacaktır.

2030’lu yıllarda mesleki kariyerlerini gerçekleştirecek olan gençleri geleceğin mesleklerine hazırlanabilecekleri, 21.yüzyılın ihtiyaçlarına uygun eğitim alabilecekleri, farklı beceri alanlarıyla kendilerini geliştirebilecekleri çok yönlü öğrenme ortamı sunan
 
bir lise seçimi gelecek tasarımında önemli bir faktörüdür. Eğitimin önemli unsurlarından vazgeçilmezi olan öğretmenlerin özellikle Yapılandırmacı Eğitim sistemiyle rehber konumunda olması eğitimin genel hedeflerindendir. Yeni öğretmenlerin alınması öğrenci- öğretmen dinamiğine oldukça fazla katkı saplayacaktır.

4 Mart 2020’de ''Hatırla ve Hayal Et'' yarışmasının ödül töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ev sahipliğinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşmiştir. Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği iş birliğinde düzenlenen "Hatırla Hayal Et" adlı liseler arası deneme, hikâye ve şiir yarışmasının ödül törenine katılmıştır.
Ziya Selçuk, "Bir dilin söz varlığının ne olduğunun bütünsel olarak ortaya konulduğu derlem çalışmasını çok önemsiyoruz. MEB olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde, yapay zeka temelli ilk derlemi bu yılın sonuna doğru ortaya çıkarma imkanına kavuşacağız…" “… Bir insan, dışına ne kadar yatırım yaparsa içi o kadar fakirleşir. Edebiyat, bizim
içimizi zenginleştirir, dil içimizi yüceltir. Dil üzerine inşa edilmiş bir medeniyet, eğitim sistemi ve dil üzerine inşa edilmiş bir insan, beşerlikten insanlığa doğru giden yolculuk çok değerli. MEB olarak bu bakış açısını tüm çalışmalarımızın merkezine yerleştirmeye gayret ediyoruz…"
ifadelerini kullanmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü her atamada mağdur branşların başını çekiyor. 80-81- 82-83-84 puan alıp hala umutsuz olanlar ya tekrar sınava girmeye devam ediyor ya da meslek değiştirme yoluna başvuruyor. Bu durumu empati yoluyla anlamak zor değil. Öğretmenler, öğretmenlik yapmak istiyor.

Sesimizi duyurmak için 3. kez bizlere yardımcı olan MEBPERSONEL.com  Ailesi’ne teşekkürü bir borç biliriz.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 3 Bin Kontenjan Bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.