Ücretli Öğretmen Ataması Başvuruları Bu Tarihte Yapılacak

Ücretli Öğretmen Ataması Başvuruları Bu Tarihte Yapılacak

Ücretli Öğretmen Ataması Başvuruları Bu Tarihte Yapılacak. Bakan Yılmaz açıkladı.

Ücretli Öğretmen Ataması Başvuruları Bu Tarihte Yapılacak. Bakan Yılmaz açıkladı.Bakan Yılmaz Meclis'te yaptığı konuşmada 25 bin öğretmen ataması yapılacağını belirtti.Ayrıca yine Bakan Yılmaz ücretli öğretmen ataması için de tarih verdi. İşte tutanaklara geçen o konuşmlalar:

"20 bin öğretmenimizin mülakatı devam ediyor, 5 bin öğretmenimizin de duyurusunu çıktık. Beş yıllık prim ödeme şartı aradığımızdan, 8 Haziran'da da okullar bittiğinden, o gün itibarıyla prim ödeneceğinden bir hak kaybı da olmasın diye 5-8 Haziran itibarıyla müracaat edenler arasından da 5 bin alacağız. Eğer 5 bini tamamlayamazsak geri kalanları da 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girecekler, o KPSS esas alınarak bu 5 bin rakamını tamamlayacağız, 20 bin artı 5 binle 25 bin öğretmen ataması yapacağız. Bu ana kadar atadığımız 584 bindi, 24 bin öğretmen ataması daha koyarsak 600 binin üzerinde bir öğretmen. Biz geldiğimizde öğretmen sayısıysa 500-512 bin civarlarındaydı. Dolayısıyla da gidin bakın bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.