Uzman öğretmenliğin iki maddesi kesinleşti! Bakan açıklama yaptı!

Uzman öğretmenliğin iki maddesi kesinleşti! Bakan açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları ile yeni ÖMK’ ya yönelik ilk işaretleri verdi. Uzman öğretmenlik ile ilgili iki madde kesinleşti. İşte detaylar…

Tüm öğretmenler tarafından merakla beklenen Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ile ilişkili olan tüm detayların konuşulduğu süreç devam ediyor. Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yeni düzenlemeler kısa bir süre içinde kamuoyu ile paylaşılmış olacak. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu daha açıklanmadan bu kanun ile ilişkili olan iki madde kesinleşmiş oldu. Yeni Uzman Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda geçen tüm detaylar özellikle öğretmenler tarafından en sık araştırılan konulardan birisi oluyor.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman paylaşılacak?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kariyer basamaklarında düzenleme sağlayan kanun ile ilgili olan yeni tasarıyı çok kısa bir zaman içinde kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Bu yasa tasarısı hazırlanırken, öğretmenler, sendikalar ve bakanlık yetkililerinin konu ile ilgili olan görüşleri alınmıştı. Alınan görüşler doğrultusunda hazırlanan bu yasanın en kısa zamanda paylaşılacağı bilgisine ulaşıldı.

Henüz kamuoyu ile paylaşılmayan Yeni ÖMK’da öğretmenleri oldukça yakından ilgilendiren iki tane madde netleşmiş oldu.

Yeni ÖMK’da kesinleşen maddeler

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan yeni meslek kanunu içerisinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili olan şartları açıklamak üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından gerçekleşen ifadeler doğrusunda netlik kazanan maddeler şu şekilde belirtilmiştir;

1) Bulunduğu Okul veya kurumdan veli veya da farklı kişiler tarafından şiddete maruz kalan öğretmenler için anında tayin hakkı tanınacak. Bu öğretmenler şiddete maruz kalma durumunun ardından özür gruba atama takvimini beklemeden acil olarak tayin edilecekler.

2) Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenlik kariyer basamaklarını düzenlemekte olan maddeler içerisinde bulunan sınav şartı kaldırılacak. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için artık sınav yapılmayacak. Sınav yerine öğretmenlerin performansını değerlendirmek adına yeni bir sistem devreye girecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum