Yeni müfredata göre öğretmen atamalarında öne çıkacak branş belli oldu

Yeni müfredata göre öğretmen atamalarında öne çıkacak branş belli oldu

Yeni müfredata göre öğretmen atamalarında öne çıkacak branş belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat programlarını duyurdu. Bazı derslerde köklü değişiklikler yapılırken, bazılarında ise sadeleştirme yapıldı. Öğretmen atama süreci devam ediyor ve Bakanlık, önümüzdeki hafta atama takvimini ve branş kontenjan dağılımını açıklayacak. Yeni müfredat programına göre öğretmen atamalarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşının kontenjanının artması bekleniyor.

Seçmeli dersler artık müfredatın bir parçası değil. Zorunlu dersler arasında Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı Kerim ve Temel Din Bilgileri dersleri bulunuyor. Seçmeli dersler, "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer", "Kültür, Sanat ve Spor" kategorilerine ayrılmış durumda. Öğrencilerin en az iki kategoriden birer ders seçmesi gerekiyor.

"Din, Ahlak ve Değer" kategorisindeki derslere sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri giriyor. Diğer kategorilerdeki derslere farklı branş öğretmenleri girebiliyor. Bu durumda, "Din, Ahlak ve Değer" kategorisindeki dersler seçildiğinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ders verilmiş oluyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin kontenjanının artırılması bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin verilerine göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen ihtiyacı önemli bir yerde. Dolayısıyla, genel kontenjanın artması bekleniyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, belirlenen sınıflarda haftada 2 saat olarak planlanıyor. Eğer "Din, Ahlak ve Değer" kategorisi seçilirse, bu ders haftada bir kez 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ve haftada bir kez de 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda işleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum