Yeni Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Yeni Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Yeni Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Öğretmen atamaları her yıl merakla beklenen ve araştırılan konulardan biri. Üniversitelerden mezun olan öğretmenler gerekli sınavları atlattıktan sonra her yıl dört gözle atamaların yapılmasını bekliyor.

Son yapılan 20 bin öğretmen atamasıyla birçok öğretmen öğrencilerine kavuşacağı için oldukça heyecanlandı. Sonuçlar 1 Eylül 2022 tarihinde duyuruldu.

ogretmen.jpg

Son atama gerçekleştikten sonra gözler tekrar Bakan Özer’e çevrildi. Öğretmenler yeni bir atama için açıklama bekliyorlar. Bakan Özer yeni bir açıklamada bulundu.

Peki, yeni bir öğretmen ataması olacak mı?

ogretmen.webp

Milli Eğitim Bakan’ı Mahmut Özer öğretmen atamaları ile ilgili olarak şu sözleri sarf etti.

“Mevcut sistemde hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın.

Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulöncesi eğitime ağırlık verince, 20 bin öğretmen atamasından 7 bin 503 öğretmenimizi okulöncesinde istihdam ettik.

ogretmen-001.jpg

Yani bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre mutlaka dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek.”

Bakan Özer bu açıklamayı yaptıktan sonra yeni bir atamanın olacağına dair olasılıklar arttı fakat henüz net bir zaman belirtilmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.