Yeni öğretmen atamasında 'önceki mülakat puanımı kullanmak istiyorum' butonu talebi

Yeni öğretmen atamasında 'önceki mülakat puanımı kullanmak istiyorum' butonu talebi

Yeni öğretmen atamasında 'önceki mülakat puanımı kullanmak istiyorum' butonu talebi


Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, dün katıldığı bir tv programında öğretmen atamalarının Eylül ayının ilk haftasına kadar yerleştirilmiş olacağını ifade ederek bir nevi yarı resmi atama duyurusu yapmış oldu.

Sayın Bakanımız yaptığı konuşmada kpss puanının hangi yıla ait olacağından tutun, bu atamanın yarısının İstanbul iline yapılacağına, okul öncesi bölümüne ağırlık verileceğine kadar çoğu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanlığındaki görüşmelerin bittiğini açıklayan Bakanımız Sayın Özer tüm çalışmaların bittiğini belirterek bir nevi topu Sayın Cumhurbaşkanımıza attı. Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi öğretmen atama duyurusunu, genel kontenjanı ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor. Ve de resmi açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı takvim ve branş kontenjanlarını yayınlayacaktır.

Şimdi Sayın Bakanımızın Eylül ayının ilk haftası bu öğretmenlerimizi yerleştirmiş olacağız sözüne istinaden bir takvim beklentisi içerisine girersek, ortalama bir atama takvimi ise 2-2.5 ay gibi bir sürede gerçekleşiyor. Öğretmen mülakatlarına ise genel kontenjan sayısının 3 katı sayı kadar mülakata öğretmen adayları çağırılıyor.

Tüm bu bilgiler ışığında ek olarak öğretmen adaylarımızın bir talebi var. Bir önceki 15 bin öğretmen ataması mülakatına giren öğretmenlerimiz, 2018-2019 kpss puanlarıyla 2020 yılı yerleştirmesi pandemi döneminde yapıldığı gibi '' Bir önceki mülakat puanımı kullanmak istiyorum.'' butonu ile bu süreci tamamlamak istiyorlar. Peki neden? Bir çok sebep sıralamak mümkün. İlk olarak Ulaşım ücretlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde elbette ki belli bir maddi gelire sahip olmayan öğretmenlerimiz bu yükün altından çıkmak istiyor. Çünkü her ilde mülakat komisyonları kurulmuyor. Belirli iller belirlenerek çevre illerden bu illere ulaşım sağlanıyor ve de öğretmenlerimiz komisyonlara bu illerde giriyor. Bunun yanı sıra öğretmenlerimizin Eylül ayına yetişmesi ''ki çoğu illerden ciddi öğretmen açığı verileri geliyor'' ve de daha rahat bir atama takvim sürecinin yaşanabilmesi adına öğretmenlerimiz bu durumu gerekli görmekte. Tabi bunların yanında ek sebepler de var. Bu hususları yorumlarda belirtebilirsiniz.


Mülakatların kaldırılması şimdilik gündemde gözükmüyor. Fakat bu şekilde bir butonun gelmesi yukarıda belirttiğimiz nedenler ve belki de daha fazlası adına öğretmenlerimizin üzerlerinde olan yükü hafifletecektir. Bu konuya Milli Eğitim Bakanlığının olumsuz bakmaması, açık kapı bırakması ise konunun gündeme gelebileceğini gösteriyor. Buradan yetkililere talebimiz bu butonun gelmesi, böylece takvim sürecinin daha rahat bir şekilde işlenmesidir.


YASİN GÖRMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.