Alan Değiştirenler, Değiştirecek Olanlar ve İLKSAN üyeliği

Alan Değiştirenler, Değiştirecek Olanlar ve İLKSAN üyeliği

Milli Eğitim Bakanlığı’nın il dışı ve il içi alan değişiklikler kapsamında başlattığı süreç ile binlerce öğretmen alan ve yer değiştirmiş, binlercesi de değiştirmek üzeredir. Bu değişikliğin yoğun olarak sınıf öğretmenliğinden Zihinsel Engelliler öğretmenliğine doğru olduğu malumdur. Bu durumdaki bir öğretmenin İLKSAN üyeliğinde değişiklik olmayacaktır. (4357 sayılı Kanunun 11 inci Maddesi kapsamında İİKSAN üyeliğine esas alanların listesi ektedir*. )


İLKSAN Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan güncel açıklama Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 29/05/2012 tarihli ve 2012/1 sayılı kararının 32-(1) maddesinde göre üyelik kapsamı dışında bir göreve atanların (ekli liste dışındakiler) İSTEMELERİ HALİNDE üyeliklerini sürdürebileceklerine ilişkindir. Genel Müdürlüğün bu açıklaması Hakem Kurulu Kararı’nı kendi lehine, üye ve aidat kaybetmemek adına yapılmış bir açıklamadır.


İLKSAN’a doğal üye sayılmayan bir branşa alan değiştiren, halen İLKSAN üyesi olan öğretmenlerimizin (Teknoloji Tasarım, Beden eğitimi Öğretmenliği gibi) atama kararnamelerini ekledikleri bir dilekçe ile İLKSAN’a başvurarak birikmiş üyelik aidatlarını yasal faizi ile talep etmelerini öneriyoruz.


Öğretmenlerimiz aşağıdaki örnek dilekçe veya uygun görecekleri şekilde alan değiştirdikleri tarihe kadar yapılan İLKSAN kesintilerini talep edebilirler.

------------------------------------------------------



İLKSAN Genel Müdürlüğü'ne




Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 il dışı (il içi) alan değişiklikleri takviminde ……………Tarihinde ………….….. alanından ………..alanına değişiklik yapmış bulunmaktayım, atama kararnamemin bir örneği ektedir. Yeni alanım İLKSAN’a üye olacaklar arasında sayılmadığı gibi, benim de üyeliğimin sürmesi yönünde bir talebim yoktur.


01/06/ 2012 Tarih 28310 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 29/05/2012 Tarihli ve 2012/1 sayılı kararının 32-(1) (……. Milli Eğitim Bakanlığına ait kadrolara atanan ve 13/1/1943 tarihli ve 4357 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kapsamında bulunanlar bakımından söz konusu maddede öngörülen İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve İçtimai Yardım Sandığı (İLKSAN) üyeliği ihtiyaridir) Maddesi gereğince, sandığınıza olan üyeliğimin düşürülmesi, bugüne kadarki üyeliğime esas tarafımdan ödenen üyelik aidatlarımın yasal faizi ile birlikte aşağıdaki hesap numarasına iadesi için gereğini arz ederim.








…../…./….


Ad Soyad


İMZA


Adres:


İLKSAN Üyelik no:






Ödemenin yapılmasını İstediğim Adıma kayıtlı Maaş Hesabım


İBAN NO:






Ek: ATAMA kararnamem
















İLKSAN’a Kimler Üyedir?


* Sınıf Öğretmenleri.


* Yardımcı ve Stajyer Sınıf Öğretmenleri.




* Engelli Çocuklara İlk Tahsilini Veren Müesseselerin Öğretmenleri. Bunlar:


- Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenleri


- İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenleri.


- Görme Engelliler Sınıf Öğretmenleri


- Ortopedik Engelliler Sınıf Öğretmenleri


- Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri (Öğretilebilir zihinsel engelliler Sınıf Öğretmenleri)


- Otistik Çocuklar Eğitimi Sınıf Öğretmenleri


* Milli Eğitim Müdürleri.


* Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,


* Milli Eğitim Şube Müdürleri.


* Milli Eğitim Müdürlüklerinde Çalışan ( her unvandaki) Memur,tekniker,teknisyen,mühendis,mimar ve sivil savunma uzmanları (Genel İdare Hizmetleri sınıfında görevli olan)


* İl Eğitim Denetmenleri,


* İl Eğitim Denetmen Yardımcıları


* Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde çalışan ve İlköğretim Genel Müdürlüğü kadrosunda bulunan Memurlar. (Yardımcı hizmetler hariç)


* Rehber Öğretmenler (Kadrosu Milli Eğitim Müdürlüklerinde Bulunanlar)


* Bilim Sanat Merkezlerinde Görevli Sınıf Öğretmenleri.


* İlköğretim Okulları Dışındaki Eğitim Kurumlarına Atanan ve Görev Unvanı Sınıf Öğretmeni Olanlar.


* Atamaya esas branşı “sınıf öğretmeni” olup, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Öğretmenevi (A.S.O.) ve buna bağlı olarak Bilim Sanat Merkezinde görevli Müdür, Müdür Baş yardımcısı ve Müdür yardımcısı.

* Sandık İşlerinde Çalışan Memurlar. İLKSAN’a üyedir.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği






Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.