Bakan Ziya Selçuk'tan Öğretmenlerin Aşılanması Süreci ve Öğrencilere Aşı Konusunda Açıklama

Bakan Ziya Selçuk'tan Öğretmenlerin Aşılanması Süreci ve Öğrencilere Aşı Konusunda Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Canlı Yayında ''Öğretmenlerin Aşılanması Süreci ve Öğrencilere Aşı'' Konusunda Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tvnet canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin aşılanması süreci
Hekimlerden sonra aşılanan ilk meslek grubu öğretmenler oldu. Şu anda tüm öğretmenlerimizin aşılanmasıyla ilgili randevu işlemi tamamlandı. Zaten çok kısa bir zamanda bu aşılama işlemi tamamlanacaktır. Eğitimi yüz yüze yapmanın hedefindeyiz.

Bizim yaza ve kışa göre tedbirlerimiz var. Neden açıp kapatıyorsunuz dediklerinde çok net olarak "Önce sağlık" diyoruz. Çocuklarımız için risk çok az. Amacımız eylülde okulları açmak.

Öğrenciler aşılanacak mı?
Eğitimsel kısmıyla biz ilgileniyoruz ama sağlık kısmına ben karışamam. Dünya ülkelerini de izliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın da çalışmaları var. Çocuklarımızın sağlığı bakanlığımız tarafından dikkatle ele alınıyor. Çocuklarla ilgili riskin çok düşük olması bizi rahatlatıyor. O zaman "Neden okulu kapatıyorsunuz" diyorlar? Öğretmenlerimiz için bir risk oluşturuyor. Öğretmenlerimiz zarar göreceği için eleştirilebiliriz ama ben öyle bir riske giremem.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.