Düzenleme yapılmazsa Öğretmenler Ara Tatilde Ek Ders Alamayacak

Düzenleme yapılmazsa Öğretmenler Ara Tatilde Ek Ders Alamayacak

Tüm öğretmenlerin ara tatillerde mesleki çalışmalardan dolayı (seminer dönemi ) ek ders ücreti almaları için Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 3. fıkrasına "Ara tatillerde" ibaresi eklenmelidir.

Öğretmenlerin mesleki çalışma (seminer)dönemleri ek ders ücretleriyle alakalı olarak aşağıdaki mevzuat hükümler bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi"başlıklı 6. maddesi 3. fıkrasındaki;  "(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir."

hükümüne göre öğretmenlere mesleki çalışma (seminer) dönemlerinde ö ek ders ücreti ödenmektedir.

"Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 3.fıkrasında yer alan mesleki çalışmalara (seminer dönemleri) ek ders ücreti ödenmesi aşağıdaki şartlara göre yapılmaktadır.

1- Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerine,

2- İki haftayı geçmemek üzere,

3- Fiilen görev yapmaları kaydıyla

4-Haftada 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir.

Bu şartlara göre; Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışma sürelerine ek ders ücreti ödenmektedir.

Ancak bu 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 24.06.2019 tarihli ve 12017312 sayılı 2019/9 nolu Genelgesinde yer alan Çalışma Takvimi gereği Milli Eğitim Bakanlığı "Ara Tatil" uygulamasına geçmiştir.

 ilgili mevzuat olan,Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 3. fıkrasına; Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "öğretim yılı başında" ibaresinden sonra gelmek üzere "Ara tatillerde" ibaresi eklenmez ise tüm öğretmenler ara tatillerdeki mesleki çalışmalara (seminer dönemleri) ek ders ödemesi alamayacaktır.

Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yapılması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.