MEB'den TEFBİS Veri Girişleri Konusunda Önemli Uyarı

MEB'den TEFBİS Veri Girişleri Konusunda Önemli Uyarı

Milli Eğitim BakanlığındanTEFBİS Veri Girişleri Konusunda Önemli Uyarı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 11.11.2021 tarihli TEFBİS Veri Girişleri konulu 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilen resmi yazı

09.02.2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin “Tutulacak Defter, Dosya ve Belgeler” başlıklı 23. maddesinin 5. bendinde “Okul idaresi, okul aile birliklerinin gelir ve gider kayıtları ile diğer mali işlemlerini Bakanlıkça kurulan merkezi bilgi sistemine (TEFBİS) kaydeder.” hükmü yer almaktadır.

Bu bağlamda Bakanlığımıza bağlı resmî okullarımızın Okul Aile Birliklerince elde edilen gelirler ve yapılan harcama kayıtlarına ilişkin verileri, banka hesapları ve işletme defterinde hesap denkliğini sağlayacak biçimde TEFBİS sistemi içerisinde yer alan Okul Aile Birlikleri, Okul Öncesi ve Döner Sermaye İşletme Modülü’ne işlem bazlı, eksiksiz ve tam olarak 31.12.2021 tarihine kadar işlemesi gerekmektedir.

İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimizin kantinlerden elde edilen gelirlerini ve yapılan pay aktarımlarını da TEFBİS sisteminde yer alan Millî Eğitim Müdürlükleri Modülü’ne eksiksiz ve tam olarak işlemeleri gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim

Mehmet Fatih LEBLEBİCİ Bakan a. Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.