MEMURA ŞİDDETE CEZAİ YAPTIRIM

MEMURA ŞİDDETE CEZAİ YAPTIRIM

F.Ü.Hastanesinde görev yapan Hemşire S.A'a hakaret eden hastaya Mahkeme sonucunda 6 Bin 650 TL adli para cezası ve 5 yıl denetimli serbestlik cezası verildi.

KAMU SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Sendika üyesi  Hemşire S.A'nın 21 Haziran 2019'ta tarihinde H.A. isimli bir hasta tarafından sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını ve konuyu yargıya intikal ettirdiklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yerverildi:

Elazığ Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda; H.A.' ya sözlü ve fiziki saldırıda bulunmaktan dolayı 6 Bin 650 TL para cezası ile 5 yıl denetimli serbestlik cezası verildi.

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında fedakarca çalışırken bir de bu tür haksız davranışlarla karşılaşmasının çalışma şevklerinin kırılmasına yol açtı. Bu davanın hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına karşı olumsuz davranışları için caydırıcı olacağına inanıyorum. Hemşire arkadaşımızı da davanın sonuna kadar gittiği için tebrik ediyorum.

MEMURA ŞİDDETE CEZAİ YAPTIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.