Okullar açılıyor öğretmenler sosyal medyada feryat ediyor: Nasıl 4 yıl hamile kalmayacağım?

Okullar açılıyor öğretmenler sosyal medyada feryat ediyor: Nasıl 4 yıl hamile kalmayacağım?

Okullar açılıyor öğretmenler sosyal medyada feryat ediyor: Nasıl 4 yıl hamile kalmayacağım?

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala özel okullardaki mobbing iddiaları yeniden gündeme geldi. Kadın öğretmenlerin evliliğinden, çocuk sahibi olmasına, tahsilat için velilerin aranmasına kadar birçok süreçle ilgili yaşadıklarını sosyal medyada paylaştılar

Eğitim Danışmanı ve Gazeteci Şafak Coştu'nun Twitter hesabından gündeme getirdiği iddiaya göre, kadın öğretmenler velilerin karşısında "4 yıl hamile kalmayacağım" açıklaması yapmaya mecbur bırakılıyorlar.

Coştu paylaşımında, şunları söyledi:

"Velilerin karşısına çıkarıp öğretmenlere '4 yıl hamile kalmayacağım' diye açıklama bile yaptırılıyor. Son derece çirkin bir uygulama Ama bir yandan da veliler genç dinamik öğretmen istiyorlar. Genç olacak ama hamile kalmaması isteniyor."

Coştu'nun paylaşımına öğretmen olduklarını belirten çok sayıda kişi benzer yorumlarda bulundu.

Öğretmen olduğunu belirten bir kullanıcı, "Bir velim “aman hocam atın nişanı evlenip çocuk falan yapmayın bizim çocukları mezun edene kadar. Kendi çocuğunuza, kocanıza bakarken bizimkini unutursunuz” dedi yüzüme bakarak, ciddi ciddi, koluma da hafiften “dostane” dokunuşla söyledi." ifadesini kullandı.

Bir başka öğretmen ise, "Hafta içi geç çıkıyoruz, hafta sonu mesaisi de var. Bir çok kurum kırtasiye ödeneği ödemiyor. Vakıf okulları hariç ek ders ödemesi almıyoruz. Nerdeyse 30 saat üstü derse giriyoruz ayda 40 saat eder ek ders almıyoruz. Sigortalar genelde asgari" diye yazdı.

Devlet okulunda öğretmen olduğunu belirten ancak öncesinde özel okulda görev yaptığını söyleyen bir kullanıcı ise, "Şu an devlet okulundayım ama vaktinde özel okulda öğretmenlik yaparken İnsan Kaynakları anlaşma yaparken ve sonraki yıl anlaşmayı yenilerken de yani her İnsan Kaynakları döneminde "Hamilelik düşünüyorsanız lütfen doğumu yaz tatiline gelecek şekilde ayarlamaya çalışın" derdi. " diye yazdığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.