Sendika temsilcisi, 4 saat izin hakkını farklı günlerde kullanabilir mi?

Sendika temsilcisi, 4 saat izin hakkını farklı günlerde kullanabilir mi?

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun "Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi" başlıklı 18 .maddesi 5. fıkrasında; "Sendika şubeleri en az 400 üye ile kurulur. Sendika şubesi bulunmayan il ve ilçelerde il ve ilçe temsilciliği kurulabilir. İldeki üye sayısı 100 ve daha fazla olan sendikanın il temsilcisi ile ilçedeki üye sayısı 50 ve daha fazla olan sendikanın ilçe temsilcisi haftada dört saat izinli sayılır." hükümleri ile

 "İşyeri sendika temsilcileri ve sendika işyeri temsilcileri" başlıklı 23 .maddesi 2. fıkrasında; "İşyeri sendika temsilcileri, işyerlerinde kamu görevlilerinin işveren veya işyeri ile ilgili sorunlarını dinlemek, ilgili yerlere iletmek ve kamu görevlileri ile işveren arasında iletişim sağlamak amacıyla işyerinden seçilir. İşyeri sendika temsilcileri bu görevlerini işyerinde, haftada dört saat olmak üzere yerine getirirler ve bu sürede izinli sayılırlar." hükümlerine istinaden sendikaların il temsilcisi, ilçe temsilcisi ve işyeri sendika temsilcileri haftada dört saat izinli sayılmaktadırlar.

Sendikaların il temsilcisi, ilçe temsilcisi ve işyeri sendika temsilcilerinin haftada dört saat izinleri hakkında, Devlet Personel Başkanlığı; Sendika il temsilcilerine verilecek söz konusu iznin, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde herhangi bir aksamaya veya gecikmeye neden olmayacak şekilde idarenin takdir edeceği zamanlarda (aynı gün veya ayrı ayrı günlerde) kullandırılması ve haftada dört saat izinli ifadesindeki saat ibaresinden de 60 dakikalık zaman diliminin anlaşılması gerektiğini bildirdi.

Bu görüş yazısına göre;

1- Haftada dört saat izin hakkı aynı gün veya ayrı ayrı günlerde kullanılabilecek.

2- Saat ibaresinden ise 60 dakikalık zaman dilimi anlaşılacak.

İşte o görüş yazısı;

Sendika temsilcisi, 4 saat izin hakkını farklı günlerde kullanabilir mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.