Tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanacak mı?

Tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanacak mı?

Kabine toplantısı sonra tam kapanma kararı alınmasıyla birlikte MEB tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin tüm kademelerde uzaktan eğitime alındığını duyurdu. Peki Tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanacak mı?

Bugün yapılan kabine toplantısında beklenen tam kapanma kararı çıktı. Tam kapanma kararı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık tam kapanma süreci boyunda 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında anasınıfları, ortaokul 8 ve lise 12.sınıflar olmak üzere tüm kademelerde yüz yüze eğitime ara verildiğini, tüm faaliyetlerin uzaktan eğitim olarak sürdürüleceğini duyurdu. Peki Tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanacak mı?

Tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanacak mı?

Öğretmenlerin tam kapanma sürecinde ek ders kaybı yaşanıp yaşanmayacağı bakanlık tarafından gönderilecek resmi yazı ile netleşecek. Eğer Bakanlık geçtiğimiz sene Mart - Haziran ayları arasında olduğu gibi öğretmenleri idari izinli saymaz ise bazı öğretmenlerin ek dersi kaybı yaşaması kaçınılmaz gibi görünüyor. Özellikle meslek liselerinde görev yapan meslek öğretmenlerinin koordinatörlük, şeflik gibi ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi için bakanlığın meslek öğretmenlerini bu ders saatleri içinde idari izinli sayması gerekmektedir. Sonuçta bu ek ders yerine geçen bu görevler normal ders saatleri dışında icra edilmektedir.

Bakanlığın bu tip ek ders kayıplarının önüne geçilmesi için ayrıntılı resmi bir yazı yayımlaması gerekmektedir.

mebpersonel.com/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.