Zengin: İşçiye Zam Verirken Bulunan Kaynak Memura Gelince Kuruyor!

Zengin: İşçiye Zam Verirken Bulunan Kaynak Memura Gelince Kuruyor!

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bayram Zengin, kamu işçilerine verilen zam ve iyileştirmelerde bulunan kaynağın, memur ve emekli söz konusu olduğunda kuruduğunu belirtti.

 Memur %8 alacaklı
Zengin yaptığı basın açıklamasında, Mayıs ayı enflasyon oranı ile birlikte 2015 yılı ilk 5 aylık enflasyon oranının % 5.30’a ulaştığını belirterek, memur ve emeklilerinin 2014 yılında ödenmeyen enflasyon farkları ile birlikte alacakları % 8’ e yükseldiğini vurguladı.

Memur ve emeklilerin 12 aydan beri cepten yediğini ifade eden Zengin, “Hükümetin; sarı ve yandaş sendikalarla yapılan ve memurlar için toplu peşkeşten başka bir şey olmayan sözleşmeyi gerekçe göstererek memur ve emeklilerini açlığa, yoksulluğa mahkum etmesi ve fırsatçılık yapması kabul edilemez.” dedi.

İşçiye verilen 7. ikramiye

Hükümetin kamuda çalışan 210 bin işçi adına Türk-İş ile seçime 5 gün kala imzaladığı “2015 yılı Kamu Toplu Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” ile 2015 yılı için kamu işçilerine önce 50 ila 100 lira arasında iyileştirme yapıldığını, 2015 yılı için % 11,3 artış, diğer sosyal yardımlar hariç olmak üzere yılda bir kez 500 lira tutarında DENGE ÖDENEĞİ verilmesi kabul ve ilan edildiğini belirten Zengin, kamu işçisine verilen 500 liranın aynı zamanda 7. İkramiye olduğunu söyledi.

En düşük artış %21.5 oldu

Türk-İş ile imzalanan çerçeve sözleşmede yapılan iyileştirmeler ve seyyanen ödeme dahil en düşük ücrete % 21,5, en yüksek ücrete ise % 13,30 artış gerçekleştiğini ifade eden Bayram Zengin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Beri yandan; temsil dönemi içindeki üç seçime rağmen ve 3 MİLYON MEMUR u temsil etmenin gücüyle pazarlık masasına oturmuş sarı ve yandaş kamu sendikaları, hükümetin teklifini dahi dinlemeden toplu peşkeş sözleşmesine parmak basmış, 2014 yılı enflasyon farkını da hükümete hediye etmiştir.

Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihin hiçbir döneminde böyle bir sendikal anlayış, böylesi bir satış görülmemiş ve işitilmemiştir. Üyesinin değil işverenin haklarını savunan bir sendikacılık çalışanlar arasında taraftar bulabilmesi ve yetki alması utanç vericidir.

Açıklanan Mayıs ayı enflasyon oranı, 2014 yılından ödenmeyen enflasyon farkı ve  Türk-İş ile varılan anlaşma göz önünde bulundurularak, imzalanan toplu peşkeş sözleşmesi rafa kaldırılarak, ACİLEN memurlar için revize bir sözleşme imzalanarak kayıplar telafi edilmelidir.

Çerçeve Anlaşma Protokolü ile memur ve kamu işçilerinin ücretleri arasındaki makas memurlar aleyhine yeniden açılmaya başlamıştır. Kamu işçilerine 7. İkramiye verilirken memurlara enflasyon alacaklarının bile ödenmemesi ibret ve utanç vericidir.

Bu kapsamda, önümüzde RAMAZAN AYI ve ardından RAMAZAN bayramının olduğu dikkate alınarak Bakanlar Kurulu Kararıyla her memura birer maaş tutarında seyyanen ödeme yapılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.