1 MAYIS’TA EK DERSLER KESİLMESİN

1 MAYIS’TA EK DERSLER KESİLMESİN

TÜRK EĞİTİM-SEN: ''1 MAYIS’TA EK DERSLER KESİLMESİN''

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü;  22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile ülkemizde resmi tatil olarak uygulanmaktadır. Bu tarihten itibaren her 1 Mayıs’ta sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmenlerinden 7 saatlik ek ders ücret kesintisi yapılırken, idarecilerden aynı günün ek dersi, branş öğretmenlerinden de o güne denk gelen ders saatinin genel hesaplamadan düşülmesi ile kesinti yapılmaktadır.

Hem emek sahiplerinin bu önemli günü kutlaması için resmî tatil yapmak hem de bu kutlamayı yapan insanları ücret kesintisiyle adeta cezalandırmak ciddi bir çelişkidir. Öte yandan öğretmenlerimizin kendi inisiyatifleri dışında gelişen sebeplerle ek ders ücreti konusunda mağduriyet yaşaması hakkaniyete aykırıdır.

Bu sebeple, yapılacak mevzuat değişikliği ile 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16.maddesi kapsamına alınması hakkaniyetli bir yaklaşım olacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. maddesinde değişiklik yapılarak, milli bayramlarda olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde de ders, ek ders ve ders niteliğindeki yönetim görevlerinin yapılmış kabul edilmesi ve yaşanan mağduriyetlerin engellenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.

İlgili yazımız içini tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.