2019 KPSS MAĞDURU ÖĞRETMENLER ÖĞRETMENLER TÜRK EĞİTİM-SEN'İ ZİYARET ETTİ

2019 KPSS MAĞDURU ÖĞRETMENLER ÖĞRETMENLER TÜRK EĞİTİM-SEN'İ ZİYARET ETTİ

2019 yılı KPSS mağdurları Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, taleplerini ileten 2019 KPSS mağdurları, “2019 yılı puanı ile 40 bin atama talep ediyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk söylemleri henüz hayata geçmedi. En azından 2020-2021 yılı sona ermeden ek 20 bin öğretmen ataması olur ise, 2019 yılında yaşadığımız mağduriyet giderilmiş olur.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan ziyarette yaptığı açıklamada “2019 KPSS’de başarı gösteren ancak karma alım yapıldığı için atanamayan öğretmenlerimiz ziyaretimize geldi. Her zaman olduğu gibi taleplerine ses olacağız. Çözüm, 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlamadan ilave öğretmen ataması yapılmasıdır. Ülkemizde geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında 81 bin ücretli öğretmen görev yaptı. Ayrıca bu yıl geçen yıllara oranla emekli olacak öğretmen sayısı oldukça fazla olacaktır. Dolayısıyla şu an atanacak 40 bin öğretmenimiz belki de emeklilerden doğacak boşluğu ancak karşılayabilecektir Bu itibarla yeni eğitim öğretim yılı başlamadan en az 40 bin meslektaşımız daha göreve başlatılmalıdır.” dedi.

Ayrıca Genel Başkan Geylan, 2019 KPSS mağdurlarına sosyal medyanın gücünü de kullanmalarını, siyasilerin dikkatini bu konuya çekmek için gayret göstermelerini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.