"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"

"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"

ğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitim çalışanlarının birçok sorununun çözümünü sağladıklarını, tarihi kazanımlara imza attıklarını, Türkiye’nin geçmişin kirlerinden ve tortularından arındırılması noktasında başarıyla sonuçlanan çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bütün bu yapılanlara rağmen, hâlâ çözüm bekleyen sorunlarımız var. Devasa bir kurum olan Milli Eğitim’de sorunların çözümü zaman alıyor, bazen de bürokrasiye takılıyor. Ne olursa olsun, biz girişimlerimizden, çabamızdan, mücadele azmimizden, sorunları çözme konusundaki kararlılığımızdan vazgeçmeden yolumuza devam ediyoruz. Biz ücret sendikacılığının yanı sıra ülkemizin ve milletimizin sosyal anlamda gelişmesi için de çalışıyoruz. Ülke kaynaklarının adil paylaşım mantığı ile yönetilmesi için uğraşıyoruz. Birçok sorunun adil paylaşımın olmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Biz aldığımız görev ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"
Batman ve Diyarbakır’da düzenlenen il divan toplantılarında konuşan Latif Selvi, nitelikli bir eğitimin, geleceği sağlam bir toplumun oluşturulmasında çok önemli olduğunun altını çizerek, “Sağlam temeller üzerine kurulmuş, eğitimli bir toplumun geleceği parlak olur. Birlik ve beraberliğimizin teminatı olacak bir anlayışı hâkim kılmalıyız. Bu da eğitimle, eğitimcilerle mümkündür. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının gönüllülük ve isteklilik katsayısının ve toplumsal hayata katkı ve katılımlarının artırılması için çalışma şartları iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir. Eğitimde fırsat eşitliğini ve başarıyı ancak bu şekilde sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.
 
"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"
Görevimizi bihakkın yapmaya çalışıyoruz
Devraldıkları görevi layığıyla yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Selvi, şunları söyledi:
“Kuruluşumuzdan bu yana geçen 24 yıllık süre zarfında eğitim çalışanlarının birçok sorununun çözümünü sağladık, tarihi kazanımlara imza attık, Türkiye’nin geçmişin kirlerinden ve tortularından arındırılması noktasında başarıyla sonuçlanan çalışmalar gerçekleştirdik. Bütün bu yapılanlara rağmen, hâlâ çözüm bekleyen sorunlarımız bulunmaktadır. Devasa bir kurum olan Milli Eğitim’de sorunların çözümü zaman alıyor, bazen de bürokrasiye takılıyor. Ne olursa olsun, biz girişimlerimizden, çabamızdan, mücadele azmimizden, sorunları çözme konusundaki kararlılığımızdan vazgeçmeden yolumuza devam ediyoruz. Biz ücret sendikacılığının yanı sıra ülkemizin ve milletimizin sosyal anlamda gelişmesi için de çalışıyoruz. Mazlum ve mağdurlara yardım elimizi uzatıyor, onların dertlerine derman olmak için kampanyalar düzenliyor, yapılan çalışmalara katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. Ülke kaynaklarının adil paylaşım mantığıyla yönetilmesi için uğraşıyoruz. Birçok sorunun adil paylaşımın olmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Bu nedenle, adil bir paylaşımın, hakça bölüşümün olması için mücadele ediyoruz. Biz aldığımız görev ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak diyaloğu elden bırakmadan, başımız dik bir şekilde, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklarla mücadele etmeye var gücümüzle devam edeceğiz.”


"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"
Ülkemizin, milletimizin bir an önce huzur ortamına kavuşmasını istiyoruz
Ülkemizde huzur ortamının temin edilmesini, insanın, ülkenin, bölgenin huzur bulmasını arzuladıklarını belirten Selvi, “Bu topraklar hepimizin ve bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, hep birlikte ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını aşarak hem bölgemiz hem de insanımız için uygun bir ortamı temin etmek vazifemiz. Herkesin huzur içerisinde yaşayacağı ama temel hak ve özgürlüklerine kavuşmuş, arzu ettiği her şeyi elde edebildiği, insanca yaşam kalitesine kavuştuğu bir ortamın teminini esas alıyoruz. Bunun için de parçalanmış ailelerin, yurdunu yuvasını bırakıp gidenlerin bütün sıkıntılarının giderilmesini arzu ediyoruz. Büyük acılar yaşanmış olabilir, hiç kimseyi ayırmadan bu topraklarda yetişmiş her bireyi değerli olarak görüyor ve sıkıntıların aşılmasında kendimizi vazifeli sayıyoruz” diye konuştu.

"Adil paylaşım olmadan sorunlar tam çözülmüş sayılmaz"
Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin ve Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, açılışta yaptıkları konuşmada, çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, her türlü zorluğa göğüs gererek, ilçe ve işyeri temsilcileriyle birlikte sendikal faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdiler. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.