AES, MEB’den Zorla ve Baskı İle Sendikal Çalışmaların Önlenmesini Talep Etti

AES, MEB’den Zorla ve Baskı İle Sendikal Çalışmaların Önlenmesini Talep Etti

Anadolu Eğitim Sendikası Milli Eğitim Bakanlığına “Sendikal çalışmalarda baskı ve ayrımcılığın önlenmesi konusunda genelge yayınlanması hk” konulu yaptığı resmi başvuruda zorla ve baskı ile sendikalara üye yapma çalışmalarının durdurulmasının bakanlığın sorumluluğunda olduğunu söyleyerek tüm valiliklere genelge gönderilmesini talep etti.

     87 ve 151 sayılı ILO sözleşme hükümlerine aykırı davranışların ILO denetim mekanizmalarına bildirilmesi halinde, ILO genel kurulunda Türkiye’deki sendikal ayrımcılık ve baskıların tartışılması ve Türkiye’nin incelemeye alınması arzu edilmediğini söyleyen  AES genel başkanı Cansel Güven resmi başvurusunda, Milli Eğitim Müdürlüklerinde de üst düzey görevler alan sendikacıların amir olma gücüyle memurların üzerinde üyelik baskısı kurduğunu ve suç işlendiğine değindi.

 
 
 
Anadolu Eğitim Sendikasından yapılan açıklama ve resmi başvuru;
Sendikal Baskı ve Ayrımcılığı Durdurmak MEB Sorumluluğudur
 Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözerken yapıcı olmayı ilke edinmiş olan sendikamız, bakanlığın itibarını memuru olduğumuz devletin itibarı sayarak diyalog yolundan şaşmamıştır. Yine aynı yolla, giderek kangrenleşen bir sorunu daha bakanlığa iletmiş bulunmaktayız.
 
  Tüm eğitim çalışanlarının bilgisi dahilinde, iş kolumuzda temsil yetkili olan Eğitim Bir-Sen döneminde, özellikle mülakatla yönetici atanma yönteminin de gelmesiyle sendikal rekabet şartları bozulmuştur. Yalnızca okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı boyutunda kalmayan, milli eğitim müdürlüklerinde de üst düzey görevler alan sendikacılar, amir olma gücüyle memurları üzerinde üyelik baskısı kurmakta, suç işlemektedir. Makam odaları ikna odalarına dönüşmüş, ikna edilemeyen kimi eğitimciler mobbinge uğratılmaktadır. İlgili yasalarda 6 aydan başlayan hapis cezalarına karşılık gelecek şekilde SUÇ sayılan bu eylemler münferit olmayıp, son derece yaygındır. Milli eğitim Bakanlığının ihbar kabul etmesi, yöneticilerini görevlerini kötüye kullanmamaları konusunda bir genelge ile uyarması için kaleme alınmış talebimiz aşağıdadır.
 
   Görmezden gelmek suça ortak olmak anlamına geleceği için bakanlığımızın bu konu üzerinde sorumlu davranmasını bekliyoruz. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimcilerin örgütlenme hakkı başta olmak üzere tüm haklarına sahip çıkacak, tehdit, kayırmacılık, baskı ile sendikacılık yapanlara pabuç bırakmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
                                                                                                                       Anadolu Eğitim Sendikası




mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.