AES'ten MEB'e Ek Ders Eleştirisi: Verdiğiniz Karar Hukuksuzdur!

AES'ten MEB'e Ek Ders Eleştirisi: Verdiğiniz Karar Hukuksuzdur!

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 5 Nisan 2021 tarihli gönderilen görüş yazısında; canlı derse öğrenci katılımı olmazsa öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmiştir.

Belirtmek gerekir ki; daha önceden gündeme gelen konuyla ilgili Danıştay son noktayı koymuştur. Danıştay 11. Dairesinin 19/6/2007 tarihli ve Esas No; 2007/341 sayılı Kararıyla Ek Dersle İlgili Karar'ın 12. maddesinin 1. fıkrasında geçen "öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla" ibaresinin yürütmesini durdurmuştur.
Burada dile getirilen durum derslerle aynıdır, çünkü ders hazırlığını yapan öğretmen hazırlığını yapmıştır. Öğrenci derse gelmezse, katılmazsa bunun sorumlusunun öğretmen olamayacağıdır.
Ayrıca ek ders kararında söz konusu uygulamanın karşılığı olmadan bu şekilde olacak ve ek ders kesilir demek, yönetmelik boşluğunu keyfiyetle doldurmaktır.


Devam zorunluluğu yok diyerek öğrencilerin üzerinde bir algı oluşturmak ve akabinde öğretmenin zaten cüzi bir miktarda olan ek ders ücretinin ödenmemesi konusunda bir yaklaşım sergilemek yanlış bir yol olmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığının konu ile ilgili gereksiz bir tartışmaya meydan verdiğini, gereksiz dilekçe, dava süreçlerine sebebiyet verebileceğini düşünmekteyiz.


Bu konuda ülkede bir uygulama birliği bulunmamaktadır. Bazı illerde ödenirken bazı illerde ödenmemesi kabul edilemez.
Yine bazı illerde okulların öğretmenlerden ders işlenirken ekran görüntüsü, fotoğraf v.s istemesi etik bir durum olmayıp, yönetmeliklerde bu şekilde bir talebin yapılmasının karşılığı yoktur.
Bu konuda bu hafta içi yapılacak nisan ayı ek ders puantajlarında okulların bu şekilde bir hata yapmayacağı kanaatindeyiz.


Konu ile ilgili Anadolu Eğitim Sendikası olarak üyelerimize gerekli desteği sunacağımızı, herhangi bir haksızlık durumunda dilekçe veya dava süreçlerini işletebileceğimizi belirtmek isteriz.


Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.