Aktif-Sen'in Toplu Sözleşme Talepleri

Aktif-Sen'in Toplu Sözleşme Talepleri

Yaklaşan Toplu Sözleşme öncesi bütün üyelerimizin görüşlerini alarak, taleplerimizi belirledik. Pazarlık masasına yetkili olarak oturacak olan sendikaların tavrı ne olursa olsun, biz Aktif Eğitim-Sen olarak, mali, sosyal ve sendikal haklarımızı eksiksiz olarak alabilmek için, gerek pazarlık esnasında gerekse de sonrasında bütün gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.

 AKTİF EĞİTİM-SEN, TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ BELİRLEDİ

Önümüzdeki dönemde hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, Aktif Eğitimciler Sendikası kapsamlı bir çalışma yaptı.

 

Türkiye genelinde il il bütün üyelerinin talep ve beklentilerini alan Sendikamız, 2015 toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerini belirledi.

 

Mali Haklar, Sosyal Haklar ve Sendikal Haklar olmak üzere üç ana başlıkta toplanan talepler, tüm kamu çalışanları ve eğitim çalışanları için ayrı ayrı olmak üzere ayrıntılarıyla listelendi.

 

İlk sırada yer alan Mali Haklar başlığı altında çok önemli istekler yeraldı.

 

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede yetkili sendika, pazarlık masasında hükümetin “3+3+enflasyon farkı” önerisini reddederek bir defaya mahsus 123 lira seyyanen zammı kabul etmiş, başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün memurlar, yüzlerce liralık maddi kayba uğramıştı.

 

Aktif Eğitim-Sen, 2016 ve 2017 yılları için ayrı ayrı olmak üzere % 10 + % 10 + Enflasyon farkı maaş artışı istiyor.

 

Talepler listesinde, ayrıca öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin artırılmasından memur maaşlarına uygulanan vergi diliminin %15’e sabitlenmesine, emeklilik kazanımlarından yılda iki kez ikramiye verilmesine kadar birçok önemli istek yer aldı.

 

Aktif Eğitim-Sen’in toplu sözleşmede hükümetten istediği Mali Hakların ayrıntısı için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.