ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KILAVUZU NEDEN YAYINLANMIYOR?

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KILAVUZU NEDEN YAYINLANMIYOR?

Alan değişikliği kılavuzu neden yayınlanmıyor, daha çok öğretmeni mutlu etmek için mi?


Milli Eğitim Bakanlığı kendi yönetmelik ve kılavuzlarıyla hatta duyurularıyla çelişkili davranmaya devam ederek şaşırtıyor.  Sistem değişikliğine ilişkin kamuoyuna verilen mesajlardan, öğretmen yer değiştirmeleri hakkındaki tutarsızlıklara kadar her başlıkta ters köşeye yatan bakanlığın vukuatları çeteleye sığmaz oldu.  
13 Eylül 2012 Tarihinde yayınlanan bir duyuru ile il dışı ve il içi alan/yer değişikliği sürecini başlatan MEB, ilk başvuruları kılavuz olmaksızın ve gecikmeli başlatmış, öğretmenleri özrü ve branşı arasında tercihe zorlamış, kura gibi subjektif yöntemler de kullanarak atamaları gerçekleştirmişti.
 
Kendi duyurusunda açıkça ilan ettiği il içi alan değişikliği başvurularının alınmaya başlayacağı ilk gün olan 19 Eylül günü mesaiyi de bitirdiğimiz halde ortada ne bir kılavuz, ne de aktif bir modül vardır.
 
Son iki günü bitmez toplantılarla geçiren Bakanlık İKGM yetkilileri uzun uzun çalışma gerekçelerini bize “daha çok öğretmeni mutlu etmek” olarak açıklamaktadır.
 
Şimdiye kadarki yer değiştirme yöntemlerinden hiç de hoşnut kalmadığımız bakanlığın, kendi takvimini gözetmeyecek denli iyi niyetli ve can siperane çalışıyor olması karşısında “sorunsuz kılavuz” beklentimiz artmıştır.
 
Geçtiğimiz hafta bakan makamına ulaştırdığımız öneriler ve İKGM ‘ne sunduğumuz alan-yer değiştirme eleştirilerimiz çerçevesinde,  günler ve gecelerce çalışılmış eksiksiz bir kılavuzu, tüm normların açıldığı bir ekranı bekliyor, istiyoruz. Ataların sözü ile “geç olsun, güç olmasın”.
 
Anadolu Eğitim Sendikası
Genel Merkez


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.