Ali Yalçın :Büyük kazanımlara imza attık, hizmet kollarında birçok sorunu çözdük

Ali Yalçın :Büyük kazanımlara imza attık, hizmet kollarında birçok sorunu çözdük

Ali Yalçın :Büyük kazanımlara imza attık, hizmet kollarında birçok sorunu çözdük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve mali haklarını iyileştirmek, özgürlük alanlarını genişletmek amacıyla sendikal yolculuğa çıktıklarını ifade ederek, “29 yıllık sendikal tarihimizde, özlük ve özgürlük yolculuğumuzda pek çok önemli kazanım elde ettik, toplumu geren, insanları ötekileştiren yasakların kaldırılmasını sağladık. Ancak hâlâ çözüm bekleyen birçok sorunumuz bulunmaktadır. Bizler bunun mücadelesini veriyor, sorunları çözüme kavuşturmak için çaba harcıyoruz” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube’nin teşkilat buluşmasına katıldı. Şube ve ilçe yönetimlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin ayrıntıları ve elde edilen kazanımlar konuşuldu, yapılması gereken çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuldu.

6. Dönem Toplu Sözleşme ile emeğin değerini artırdıklarını kaydeden Yalçın, hem genel teklifler hem de hizmet kollarındaki sendikaların teklifleri ile birlikte pek çok kazanıma imza attıklarını söyledi.

Memur maaşlarını örgütlüler için yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında artırdıklarını ifade eden Yalçın, “Ayrıca toplu sözleşme ikramiyesini 400 TL’ye yükselttik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunda büyük aşama kaydettik. Mevcut çalışmaları bakanlıkla birlikte 2022 yılı içerisinde tamamlayıp Meclis’e göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Memur sendikacılığı açısından önemli bir eşiği daha geride bıraktıklarını vurgulayan Yalçın,şöyle konuştu: “Önümüzde önemli birkaç eşik daha var. Bunlardan biri de 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu.Bu kanun yirmi yıl önce çıkarıldı. Bunu değiştirmek için büyük bir gayret ve cesaret daha ortaya koyacağız.”

Diyarbakır’da annelerle birlikte yürüdük

Ali Yalçın, HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerinin eylemlerinin 3. yılında düzenlenen “Teröre geçit yok, PKK’ya lanet” yürüyüşüne de katıldı. “Teşkilatımızın Diyarbakır annelerinin haklı ve şanlı direnişine verdiği destek ile tarihe bir kez daha kayıt düştük” diyen Yalçın,“Sendika olarak başından beri annelerin yanında olduk. Annelerin destanını ‘anne yüreği kazanacak’ diyerek kitaplaştırdık. Bugün de annelerin yanında olmak bizim için bir sorumluluk, bir görevdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.