Ali Yalçın'dan Yeni Zam Teklifine İlişkin Açıklama

Ali Yalçın'dan Yeni Zam Teklifine İlişkin Açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter hesabı üzerinden hükümetin yeni zam teklifine ilişkin açıklama yaptı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yeni zam teklifine yönelik olarak şu açıklamayı yaptı:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu İşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için %.4+%4 ve 2021 yılı için %3+%3 şeklindeki Hükümetin yeni teklifini iletti. Bu teklifle birlikte, son oturumda sunulan teklifin üzerine 2 puan daha eklenmiş oldu.

Ali Yalçın'dan Yeni Zam Teklifine İlişkin Açıklama


Yok hükmünde saydığımız ilk teklife yönelik tepkimizin haklılığını teyit,yeni teklif sunulması çağrımıza olumlu yanıt hükmündeki teklifi değerlendirmek,sürecin geldiği aşamayı,hizmet kollarında yürütülen müzakereleri ele almak amacıyla Başkanlar Kurulumuzu toplantıya çağırdım.

Toplu pazarlık masasının çözüm üretme kapasitesinin harekete geçtiğini gösteren fakat bununla birlikte "çözüm noktası" eşiğinin oldukça altında kaldığını belgeleyen 2 puanlık ilave teklifi, Başkanlar Kurulumuzda her yönüyle ele alacağız.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz.

Mesafe alamadık, sözleşme imza eşiğinin uzağındayız. Şu anda bulunduğumuz noktada uzlaşma seviyesinin uzağındadır. Hakeme başvuru için bir gün yeterlidir diyoruz. İki gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Hizmet kollarıyla ilgili masada mesafe alamıyoruz. İki günümüz müzakereye olsun, bir gün de hakem için kalsın diyoruz. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.