Bes, MEB Merkez Binada Çalışanlar için  Bakandan Klima istedi

Bes, MEB Merkez Binada Çalışanlar için Bakandan Klima istedi

Bağımsız Eğitim Sendikası Milli Eğitim Bakan'ından Sendika üyeleri ve diğer çalışanların Klima İstedi.

 Sayın Bakanım,

Bakanlığınız merkez binasında çalışan, Sendika üyelerimiz ve diğer çalışanların çalışma ortamında havalandırma ve/ya klima sisteminin olmamasının çalışırken  sağlıklı olamadıklarını artan aşırı sıcaklığın  ruh ve beden sağlığının etkilendiklerine  ilişkin  rahatsızlıklarını sendikamıza iletmeleri üzerine,

 

Bunaltıcı yaz sıcaklarında özellikle mübarek Ramazan ayını ihya ettiğimiz bu günlerde Bakanlık merkez binanın A.B.C bloklarında havuz diye tabir edilen orta alan bölümde görev yapan çalışanların nefes almakta güçlük çektiklerini gözlemledik. Buna ilave olarak bilgisayar ve diğer cihazların’da çalışırken meydana getirdiği ısı yükselmesinde oldukça katkı sağlamasını eklediğimizde  nefes almakta dahi güçlük çektiklerine tanık olduk.

Çalışanların sağlık durumlarını ciddi anlamda düşünmek gerekirse; oksijen seviyesinin düşmesine ilişkin karbondioksit oranının artması soluduğumuz havada iyonların yeterli olmaması, yoğun baş ağrısı çalışırken uyku gelmesi, çabuk sıkılma, daralma, aşırı terleme, bulanık görme, burun kanaması sürekli huzursuzluk, kendi kendine konuşmaya dayalı rahatsızlıkların var olduğu düşünüldüğünde  eğitim çalışanları arkadaşlarımızın bu durumlarını ruh ve beden sağlığı yönünden zat-ı alinizi konu ile ilgili bilgilendirmeyi  görev bilir ve gereğini saygılarımızla arz ederiz.

 

Not: Özel Kalemin 02/08/2012 tarih ve 2266 sayısı ile İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne İletilmiştir. 
www.becsen.org.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.