Bizi kandıran ortaya çıktı! Fakıbaba da “7 bin” dedi…

Bizi kandıran ortaya çıktı! Fakıbaba da “7 bin” dedi…

İl Milli Eğitim Müdürü Turan öğretmen açığının 3 bin 500, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Coşkun ise 7 bin olduğunu savunmuştu. Eylül ayında verilen bu rakamların ardından önemli oranda atama olmadı. Hal böyleyken Fakıbaba da öğretmen açığının 7 bin olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa'da öğretmen açığı için rakam veren Eğitim-Bir-Sen'in "7 bin" iddiası doğru çıktı. 

Yaklaşık 700 bin öğrenci nüfusu bulunan Şanlıurfa her atama döneminde pastadan büyük payı almak için hevesle bekliyor, çünkü kentte binlerce öğretmen açığı bulunuyor. Bu açık başta sınıf mevcudunda yoğunluklara sebep olurken, kaliteli eğitimin de önüne geçiyor. Kentte eğitim sorunlarının çözümü için okul yapımına ağırlık verilirken, bu açığın nasıl giderileceğine dair somut bir adım da atılmıyor. Bu somut adımın atılmasında en önemli kriterde sorunu kabullenmekten geçerken, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan 2017 yılı eylül ayında öğretmen açığımız 3 bin 500 dedi. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise açığın daha büyük olduğunu savunup"7 bin" diyerek rakam verdi. 

Sendika ve Milli Eğitim arasındaki çelişki Ajans Urfa'da "Biri bizi kandırıyor" başlığıyla yer aldı. O günden bu güne geçen süre zarfında gerçek ortaya çıktı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen iftar programında "Şanlıurfa’nın şu anda 4 bin derslik, 7 bin öğretmen eksiği bulunuyor" dedi.

Bu açıklama gözleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çevirdi. 8 ay önce "3 bin 500 öğretmen açığımız var" diyen Milli Eğitim'in, atama yapılmamış ve görev süresi bitip giden binlerce öğretmenin olmadığı bir dönemde bu açığın şuan nasıl 7 bin olduğu sorusuna yanıt vermesi bekleniyor.

AJANS URFA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.