Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Hakkında Cevap Bekleyen Sorular!

Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Hakkında Cevap Bekleyen Sorular!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş'ten Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Hakkında Çarpıcı İddialar!

Dün itibariyle gündemi yoğun şekilde meşgul eden öğretmenle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bozkurt işareti yaparak sosyal medyada paylaşan öğretmenin istifa ettiği Diyarbakır Valiliği tarafından açıklanmıştı. 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, bu konu hakkında önemli soru işaretlerini gündeme getirdi.

Bozkurt İşareti Yapan Ücretli Öğretmen Hakkında Cevap Bekleyen Sorular!

1) Adana’da ikamet eden birisinin Diyarbakır/Bismil ilçesine ücretli öğretmenlik yapmak için gelmesi ücretli öğretmenliğin istihdam şartları, ücreti ve barınma v.s diğer unsurlarda göz önüne alındığında tercih midir, tesadüf müdür?
Söz konusu ücretli öğretmen Bismil’de kaldığı sürece nerede ve kimler ile bağlantı kurmuş ve nerede kalmıştır?

2) Olaydan 15 gün önce söz konusu ücretli öğretmen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne can güvenliği nedeniyle başvuruda bulunmuş mudur, koruma talebi olmuş mudur? Şayet bu yönde bir başvurusu varsa yetkililerce bu konuda ne tür bir işlem yapılmıştır?

3)Ulusal basına yansıyan haberde resimde başörtülü olarak Bozkurt işareti yapan ücretli öğretmenin gündelik hayatında başörtüsü takmadığı sadece sınıfta bozkurt işareti yaparken o an başörtüsü takıp resim aldıktan sonra eski haline döndüğü ve emniyette bu haliyle görüldüğü doğru mudur? Doğruysa bu davranışın provakatif bir eylem geçekleştirmeye matuf olup olmadığı araştırılmalıdır?

4)Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olaya istianeden daha araştırma yapılma aşamasında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki hangi bürokratın incelemenin gerek olmadığına,ücretli öğretmenin acilen işine son verilmesi gerektiği yönünde bir talimatı ve baskısı olmuş mudur?
Bakanlığa gönderilen ilgili bilgi notunda ücretli öğretmenin işine son verildiği bilgisi verilmiş midir?

5) Son günlerde yaşanan yeni siyasi oluşumların olduğu bir dönemde bu olayın Diyarbakır/Bismil gibi hassas bir bölgede Adanada ikamet eden bir öğretmenin Diyarbakır Bismil ilçesine gelip ücretli öğretmenlik yapmaya başlaması, koruma istemesi, normalde başörtülü olmamasına rağmen sınıfta Türk Bayrağı önünde bozkurt işareti yaparak resim çekip sosyal medyada paylaşması, konun hızlıca ulusal basında haber olması hepsi tesadüf müdür? Yoksa başörtüsü, eğitim ve siyasi semboller üzerinden bir provokasyon amacı mı güdülmektedir?
Konu ilgili makamlarca acilen aydınlatılması kamuoyuna gerçekler açıklanmalıdır.

Yunus MEMİŞ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.