Canlı derse öğrenci katılmadığında öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmelidir

Canlı derse öğrenci katılmadığında öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmelidir

Türk Eğitim Sen:'Canlı derse öğrenci katılmadığında öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmelidir'

Bilindiği üzere 2020-2021 öğretim yılı, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzak eğitim yöntemiyle yürütülmektedir. Uzaktan eğitim sürecinde ise öğretmenler canlı dersler yoluyla derslerini işlemektedir. Zaman zaman ise öğrenci katılımının olmadığı durumlarda canlı dersler yapılamamaktadır.  Bazı okul/kurum müdürlükleri ise canlı derslerin yapılamaması nedeniyle öğretmenlere ek ders ücreti ödememekte, öğretmenlerin mağduriyetine sebebiyet vermektedir.

Oysa ki, canlı dersin yapılamadığı durumlarda öğretmenler bilgisayar başında öğrenci katılımını beklemekte, ders işlemek için gereken hazırlıkları yapmakta, bir fiil görevi icra etmektedir. Ayrıca, canlı dersin yapılamamasının nedeni de öğretmenler değildir.  Öğrencilerin hatası öğretmenlere yüklenemez, öğrencilerden kaynaklı sebeplerle öğretmenler cezalandırılamaz. Öğretmenlerin kendilerinden kaynaklanmayan bir nedenle ek ders ücretlerinin kesilmesi, cezalandırılması ise kabul edilemez.

Diğer taraftan, yüz yüze eğitimin yapıldığı dönemlerde derslere öğrenci katılımının olmadığı durumlarda öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesi idare mahkemelerince  de iptal edilmiştir. 

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilen canlı derslere öğrencinin katılmadığı durumlarda öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmemesi gerektiği yönünde valiliklere talimat verilmesini talep ettik.

Türk Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.