
ÇEŞNİCİBAŞI OLMAYACAĞIZ
Eğtim Söz Sen'den yapılan açıklama
03 .05.2012 tarihinde kamuoyunda gündem oluşturan okullarda dağıtılan sütlerden bazı illerde birçok öğrencinin rahatsızlanmasına ilişkin sendika sitemizden duyurduğumuz uyarı yazımızda umarız süt olayı ve sorumluluğu öğretmenlerimize yüklenmez yazımız kendini doğrulamıştır.Öncesinde söylediğimiz her şey bugün karşımıza çıkmaktadır.
Sendika sitemizden duyurduğumuz yazı;
‘Hiçbir alt yapı ve saklanma koşulları hazırlanmadan okullarda dağıtılan sütler ya bekledikleri için yada değişik hava koşulları nedeni ile bozulmuş olabileceğinden dağıtımı yapan tüm öğretmen ve yöneticilerimizin dikkatli olması , özellikle dağıtım sürecinde geçen zamana ve kutuların üstündeki son kullanma tarihlerine bakarak , tutanak tutarak , sütlerin dağıtılması gerektiği aksi taktirde tüm suçun dağıtana yüklenebileceği unutulmamalıdır.
Bu konuda tüm öğretmen arkadaşların dikkatli olacağına inanıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nı da bu tür konularda alt yapıya uygun ,yolun başında bu işin ciddiyetini önemseyerek yüklenici firmayı sıkıca denetime almasını ve çalışmaların titizlikle yapılmasını talep ediyoruz.’ Şeklindeydi.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık,Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ‘SÜT’ olayında ki aksaklıklar sebebiyle bir dizi önlem alarak 81 ile yazı gönderildi.Yazıda ki maddelerden biri aynen şöyledir;’ Öğretmenler, sınıfta öğrencilere sütü dağıtmadan önce fiziksel kontrolünü (koku, kıvam, tat açısından, süt kutularının ise bombaj delik, yırtık ve ezik olması yönünden) yapacaklar. Farklılık olması halinde Okul Sütü Kabul Komisyonu tarafından tutanak düzenlenecek ve İl Okul Sütü Komisyonu'na bildirilecek.’
Okullarımızda süt dağıtımı kararı çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi açısından önemli bir adımdır.Fakat süt dağıtımında ki tüm işlemler başından sonuna kadar dağıtıcı veya yüklenici firma tarafından organize edilmeli ve yapılmalıdır.Öğretmenlerimiz çeşnicibaşı değildir.Süt dağıtımı olayından miyarlarca para kazanan firmalara bu iş tüm sorumluluğuyla verilmelidir.
Öğretmenlerimiz ne gıda mühendisi,ne de kontrol memurudur.Önce fiziki kontrolünü diyerek(koku,kıvam,tat açısından)işlevler öğretmenlerimizin yetki alanında olan bir işlem değildir.Devletimiz bu işi sağlıklı yapacak ise; bu işle alakalı kontrolcüleri her ile görevlendirmelidir.Yanlışların üzerine yanlışla gidilerek ,sorumluluklar,aksaklıklar öğretmenlerimize yüklenemez.Hatay’da gerçekleşen münferit olayın, bundan sonra sıkça karşımıza çıkmayacağını kimse garanti edemez.
Bu konuya bakanlığımızın el atarak ,acil çözüm bulması asli görevlerindendir.
Bakanlığın üzerine düşen sorumluluğu;Gıda,Tarım ve Hayvancılık,Sağlık Bakanlığı ile bir araya tekrardan gelerek ayrı bir çözüm bulmaları önem arz etmektedir.Önerimiz yukarıda ki belirttiğimiz çözüm şeklinde olabilir.
EĞİTİM-SÖZ-SEN MYK
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.