EBS ve TES'ten 20 Bin Öğretmen Atama Açıklaması

EBS ve TES'ten 20 Bin Öğretmen Atama Açıklaması

EBS ve TES, yeni yapılacak 20 bin öğretmen ataması konusunda açıklama yaptı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu.

 Yapılacak öğretmen atama sayısı, 60 bin atama olmasını talep eden atama bekleyen öğretmenler tarafından az bulunup tepkiyle karşılanırken eğitim sendikalarından da açıklama geldi.

 Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, ''Bu güzel adımın devamını ve imkanlar zorlanarak 60 bin öğretmene tamamlanmasını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan da Twitter hesabından bir dizi açıklamalarda bulundu. Geylan, 500 bini aşkın eğitim fakültesi mezun öğretmenin atama beklediğini, okullarda 81 bin ücretli öğretmen çalıştırıldığını ve 150 bin civarında öğretmen açığının olduğunu vurgulayarak ''#20BinÖğretmeneAtamaMüjdesi diye başlık açıp paylaşım yapmak, atama bekleyen genç meslektaşlarımızla alay etmektir. Asıl müjde 60 bin atama yapmaktır.'' açıklamasında bulundu.

 İŞTE O AÇIKLAMALAR:

ali1.jpgtalip1.jpg

Mebpersonel.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.