EĞİTİM-BİR-SEN Başkanı Tekin KORKU'dan İsrail'e çok sert mesajlar...

EĞİTİM-BİR-SEN Başkanı Tekin KORKU'dan İsrail'e çok sert mesajlar...

EĞİTİM-BİR-SEN Ankara Şube Başkanı Tekin KORKU'dan İsrail'e çok sert mesajlar...

 Bu günler de Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Müslümanlar yine, Batı devletlerinin kör sağırlığı ve vurdumduymazlığı da gösteriyor ki karşımızda bir haçlı ittifakı. Geçtiğimiz günlerde Fransa İsrail aleyhinde yapılacak gösterilere yasak getiriyor yine diğer devletler İsrail’in meşru müdafaa hakkı olduğunu söyleyerek işgalci Yahudi devletini çocuk katillerini dünya kamuoyu önünde haklı çıkarma gayretleri içerisindeler. Dolayısıyla Müslümanlar tarihte olduğu gibi 21. Yüzyılda yeni bir haçlı zihniyetiyle karşı karşıya…

Geçmişimize baktığımız da atalarımız bunlarla hep mücadele içine girmişlerdi, her defasında da Hak batıla üstün gelmişti ve Allah’ın izniyle de yine gelecektir. Fakat o günkü manzarayla bu günkü manzara arasında farklılıklar var. Nedir diyecek olursak Müslümanlar o gün yekvücuttu tektiler birdiler diri idiler cesurdular… daha sayacak çok şeyler var bu günkü manzaraya bakın şahsen içimi en çok yakan dünyada akan kanın İslam coğrafyasında olması ve insanın bu ne yaman çelişki dediği öldürenin Allah diyerek öldürmesi ve öleninde Allah diyerek ölmesi işte Müslüman olarak oturup düşünmemiz ve Müslüman dünyasının bu garabetten biran önce uyanması gerekmektedir. Avrupa tıpkı bu gün Müslüman alemin yaşadığı bu tabloyu geçmişte yaşamıştır. Avrupa tarihine baktığımızda Otuz Yıl Savaşları, Yüz Yıl Savaşları ve Engizisyon Mahkemeleri gibi Hristiyan’ın Hristiyan’ı katlettiği mezhep savaşlarının boy gösterdiği dönemler. Avrupalı erken uyanıyor ” biz ne yapıyoruz” diyerek bu günkü haçlı birliğini sağlayarak İslam la mücadeleye başlamışlardır.

Bu gün medyada(muhafazakâr)ve sosyal medyada müthiş bir şekilde İsrail aleyhtarı paylaşımlar var bu bir duyarlılık pasifte olsa( bende paylaşıyorum ) peki hayatımızda biz Müslümanlar olarak ne kadar paylaştıklarımız uyguluyoruz asıl paylaşım bu olmalı. Geçen bir İl müftü yardımcısı bu sene Müslümanlar hacca gitmese demiş gerçekten de gitmese ne olur Peygamber Efendimiz de hatırlarsanız Hüdeybiye barış antlaşmasında bir yıl ertelemişti haccı. Hatırlarsanız Suudi krallığı buradan gelen parayla bugün Cuntacı Mısır Hükümetine ne kadar para aktardığını medyada açık ilan etmedi mi peki bu gün Mısır kime kimlere Hizmet ediyor. Müslümanın parasıyla Müslümanlara eziyet. Vicdanlarınızda cevaplayınız kaç kişi Cola Cola almıyor şöyle markette alış veriş yaparken lütfen bir etrafa bakın on kişinin en az altısında beşinde alış veriş arabasında Cola Cola var belki de akşam sosyal medyada alınmaması boykot edilmesi hususunda paylaşımı da vardır amma uygulamada kaçta kaçımız acaba.. Bakın İsrail Maliye bakanı kendi açıklıyor ciddi manada İsrail mallarına boykot başlarsa çok sıkıntıya gireriz sadece bir üründe yapsanız yeter ama yapabilseniz. Geçen yıl Diyanetin ramazan teması “SAMİMİYETTİ” hatırlarsanız biz Müslümanlar artık samimi olalım dil ile söylediklerimiz kalp ile tasdik edelim hayatımıza uygulayalım o zaman belki Allah bizleri kurtuluşa erdirir.

Hep içimden geçirmişimdir bu gece yatsam sabah uyandığımda medyada Türkiye, Malezya ,Katar, İran, Fas Cezayir…hava kuvvetleri İsrail’e yoğun bir hava saldırısı başlattı ABD başta olmak üzere Almanya Fransa Rusya İngiltere Çin…operasyonun durması için yoğun çaba sarf ediyorlar….Al sana İSLAM BİRLİĞİ

يُرِيدُونَلِيُطْفِؤُوانُورَاللَّهِبِأَفْوَاهِهِمْوَاللَّهُمُتِمُّنُورِهِوَلَوْكَرِهَالْكَافِرُونَ
Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır."(Saff, 61/8)

ALLAH tan biran önce Müslümanlar üzerindeki bu ölü toprağın atılması İslam ülkelerinde ve başka yerlerdeki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümlerin durması temennisi ile selam dua ile….


TEKİN KORKU 
EĞİTİMBİRSEN ANKARA ŞUBE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.