EĞİTİM-BİR SEN DEN TOPLU İSTİFA

EĞİTİM-BİR SEN DEN TOPLU İSTİFA

K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesinde görevli bir gurup akademisyen toplu şekilde akademik zam konusunda etkin olmadığı gerekçesi ile aşağıdaki açıklamayı yaparak Eğitim Birsen den istifa etti..

 EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI GENEL MERKEZİNE HİTABEN

   Sendika; çalışanlar ile işverenler arasındaki aracı rolü ile çalışma hayatının daha iyiye gitmesi için gayret göstermesi gereken bir kurumdur. Uzun yıllardır üyesi olduğum sendikanızın bu vasıflarını yitirdiğini belirtmek isterim. Bunun yanında maddi ve özlük hakları noktasında üniversite çalışanlarına herhangi bir kazanım sağlamadığınız için sendikanızdan istifa etmekteyiz.

   Mevcut hükümet, bu güne kadar öğretim üyelerine herhangi bir iyileştirme yapmadı. Uluslararası arenada ülkemizin durumunu YÖK Başkanlığı hazırlanmış olan raporla ortaya koymasına rağmen, sizin yeteri kadar çaba ve gayret göstermemenizden dolayı maalesef herhangi bir iyileştirme olmadı. Gerek uluslararası kıyaslamaya göre gerek ülke içinde diğer kesimler ile aramızdaki maaş karşılaştırmasına göre bizlerin maaşları ne yazık ki adil ve yeterli değildir.

-Ülkemizde maaşlar neye göre belirlenmektedir?

 Eğer bu sorunun cevabı yapılan işin zorluğu ise şöyle örnek vermek gerekir; Meslek yüksekokullarının elektrik bölümü ön lisansını bitiren birisi üniversiteye elektrik teknikeri olarak alınmakta ve bunun maaşı o öğrenciyi yetiştiren hocasından daha fazla olmaktadır. Üniversiteye bir uzman alındığında tercih sebebi iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olması nedeniyle alınmakta ve bu kişinin maaşı İngilizce hocasından daha yüksek olmaktadır. Aynı şekilde mali işlere aldığınız bir muhasebe uzmanı muhasebe dersine giren hocadan nasıl daha fazla alır ve nasıl daha zor işler yaptığını söyleyebiliriz ki.

Eğer sorumuzun cevabı ülkedeki maaşlar eğitim seviyesine göre belirleniyorsa bu durumda yine yüksek lisans ve doktora yapan bizler neden maaşlar yönünden en önde olmadığımızı sormak isterim. Son olarak hükümetin enflasyon farkı teklifini kabul etmeyerek bizleri de zarara uğratmanız tamamen biz çalışanların yanınızda olmadığınızı ortaya koymuş oldu.

Mesele örneklerini verdiğimiz meslek gruplarının aldığı maaşlara itiraz etmek değildir. Burada sorun adaletin sağlanmasıdır. Ülkede elde edilen gelirden eşit pay alınmasıdır. Sadece maaş noktasında değil diğer noktalarda da öğretim görevlisi olarak yeterli düzeyde değiliz. Yani sendika olarak maddi olanaklarda bir şeyler yapılamadıysa neden özlük hakları daha iyi yerlere getirilemiyor.

  Sözleşmelerimiz 2 yılda bir yenilenmektedir. Bu durum kurum aidiyet duygumuzu zedelemekte ve yenilenme dönemlerinde gereksiz zaman ve motivasyon kaybı yaşanmaktadır. Kamudaki tüm çalışanlar için sözleşme durumu ortadan kaldırılıp kadrolu hale getirilirken bizim sözleşmelerimiz 2 yıllık süreler halinde neden devam etmektedir?

Öğretim görevlileri Rektör seçiminde neden oy kullanmıyor? Ülkenin Cumhurbaşkanını seçebiliyoruz, Başbakanı, Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını seçme hakkımız var fakat görev yaptığımız üniversitede Rektörümüzü seçemiyoruz. Bakıyoruz Rektör seçimine kimler oy kullanıyor diye Üniversitedeki hocalar oy kullanıyor, o zaman sorarım biz hoca değil miyiz?

Bu nedenlerle maddi ve özlük hakları noktasında bize katkı sağlamayan sendikadan istifa etmekteyiz.

15.07.2014

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.