EĞİTİM-İŞ'TEN SERT AÇIKLAMA

EĞİTİM-İŞ'TEN SERT AÇIKLAMA

BASKI VE KORKU DÜZENİNE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

 Konya Şubemiz tarafından Mayıs 2014 tarihinde Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yapılan basın açıklaması sonrasında dönemin başbakanına hakaretten dolayı Genel Başkanımız Veli Demir’in de aralarında bulunduğu 25 kişiye dava açılmıştı. Bugün bu davanın 2. duruşması Konya Adliyesi’nde görüldü.

Konya Adliyesi önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına Genel Başkanımız Veli Demir, Genel Sekreterimiz Mehmet Altıntop, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Konya Şubesi Başkanımız Şükrü Balun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, DİSK Konya Temsilcisi Ali Özçelik ile siyasi parti, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Veli Demir şunları söyledi:

“Türkiye hızla otoriter bir rejimin egemen kılındığı baskı ve korku düzenine doğru itilmektedir. Söz konusu sürecin baş aktörü yürütme erkini meclisteki çoğunluğuna dayanarak fütursuzca kullanan AKP iktidarıdır. Adli mercilerin, hatta genel olarak tümden yargı organlarının eşi benzeri görülmedik bir baskı altına alındığı dönemden geçmekteyiz. Bunun en tipik örneği bugün Konya adliyelerinde bizce hukuksuz bir şekilde yargılanan aralarında sendikamız üyelerinin de bulunduğu onca arkadaşımızın yüz yüze olduğu süreçtir. Gelinen nokta sözde ileri demokrasinin sonuçlarının, insan hakları ve özgürlükler açısından nelere mal olduğunu açık etmektedir. Baskıya ve zulme boyun eğmeyen ülkemizin örgütlü yapıları, adeta yargı mercileri kullanılarak kıstırılmak, susturulmak istenmektedir. Bizler elbette dün olduğu gibi bugün de sokaklarda yaşanan devlet şiddetine boyun eğmeyeceğiz. Berkin’lerin davalarının da her defasında takipçisi olacağız. Bugünlerde bulamasak da ülkemizde adaleti, hukuku ve insan haklarını aramaya devam edeceğiz. Bugün Konya adliyelerinde yaşadıklarımız bizleri yıldıramayacaktır.12 Eylül 2010 tarihindeki Referandumdan sonra yargı siyasallaşmıştır. Her şeye rağmen, bize yaşatılmak istenen baskı ve zulme karşı umudumuzu yitirmeden ülkemizin yargısına güvenmek istiyoruz. Her ne kadar bizler ülkemizin yargısının nasıl bir cenderenin içersine sokulduğunu bilsek de yılmadan kendimize ve demokrasi güçlerine olan güvenimizle mücadelemize devam edeceğiz.”

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da yaptığı konuşmada “Ülkemizde görev suiistimalleri yaşanıyor. Adli merciler üzerinde de ağır baskılar yapılıyor. Buna karşılık örgütler ve sivil toplum, demokratik tepkilerini ve taleplerini ortaya koyuyorlar. Berkin Elvanlara, barışa demokrasiye, sahip çıkıyorlar. Bizler de barışa, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük de yaptığı açıklamada “Mücadeleye birlikte çıktık, açılan davalar ve soruşturmalar bizi yıldırmayacaktır. Demokratik talep ve isteklerimiz hukuk çerçevesinde devam edecektir. Yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

DİSK Konya Temsilcisi Ali Özçelik de “1960’lı yıllarda haksızlığa tepki olarak DİSK kurulmuştu. Bugün de aynı anlayışla devam etmekte olup, bu yolda devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.