Eğitimci Olmayanlardan Eğitim Müfettişi Olmaz!

Eğitimci Olmayanlardan Eğitim Müfettişi Olmaz!

Eğitimci Olmayanlardan Eğitim Müfettişi Olmaz!

Öğretici: Eğitimci Olmayanlardan Eğitim Müfettişi Olmaz! İlgili Yönetmeliği Yargıya Taşıyacağız

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitimci olmayanların eğitim müfettişi olmalarının kabul edilemez olduğunu dile getiren ÖĞRETİCİ, eğitimci olmayan eğitim müfettişliğine, 35 yaş şartı ve sözlü sınav başta olmak üzere ilgili düzenlemeyi yargıya taşıyacaklarını ifade etti. Açıklamaları şöyle;

MEB Eğitim Müfettişliği Yönetmeliği resmi gazetede yayımlanmış, Eğitim Müfettişliği Yardımcılığı için en az sekiz yıl öğretmenlik şartı var iken diğer fakülte (hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme) mezunlarına da eğitim müfettişliği yardımcılığı için başvuru imkanı getirilmiştir.

Eğitim müfettişliği yapacak kişiler ünvanın adında da olduğu gibi eğitimin içinden gelmelidir.

Aynı zamanda öğretmenler için öngörülen 8 yıl şartının yanında 35 yaş sınırı getirilmesi geç göreve başlayan bir çok meslektaşımızın başvurusuna engel taşımakta, tecrübeli öğretmenlerin eğitim müfettiş yardımcısı olmalarının önünde engel olmaktadır.

Yazılı sınavın yanında bir çok alımda olduğu gibi ehliyet ve liyakatten uzak sözlü sınav uygulamasının da sendikamız tarafından kabul edilemez olduğu bilinmelidir.

Tüm bu nedenlerle ilgili yönetmeliği yargıya taşıyacağımızı tüm kamuoyu bilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.