Ek Derslerle İlgili Sorunların Çözümü İçin MEB Personel Genel Müdürü İle Görüşüldü

Ek Derslerle İlgili Sorunların Çözümü İçin MEB Personel Genel Müdürü İle Görüşüldü

Eğitim-Sen, Ek Derslerle İlgili Sorunların Çözümü İçin MEB Personel Genel Müdürü İle Görüştü.

Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Karagöz, Genel Örgütlenme Sekreterimiz İsmail Sağdıç ve Merkez Kadın Sekreterimiz Derya Yulcu, ek ders ücretlerinde yaşanan sorunların çözümü için dün MEB Personel Genel Müdürü Ömer İnan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede; salgın döneminde öğretmenlerin fedakârca görev yaptığı ve bu dönemde desteklenmeleri gerektiği vurgulanarak, ek dersler konusunda yaşanan sorunlarda mevcut mevzuatın öğretmenler lehine yorumlanması gerektiği iletildi.

Görüşmede ayrıca;

  • MEB Personel Genel Müdürlüğü’nün 23.09.2020 tarihli ek ders ücretleri ile ilgili yazısındaki bazı hususlara dava açtığımızı fakat dava sonucu beklenmeden rehber öğretmenlerin ek ders alabilmesi için okula gitme zorunluluğunun olmaması gerektiği ifade edildi. Okulda öğrenci olduğu takdirde rehber öğretmenlerin de okulda olacağı fakat onun dışında rehberlikle ilgili diğer iş ve işlemlerin uzaktan da yapılabileceği, bu durumun 14 Ağustos 2020 gün ve 31213 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nin 11. maddesinin 2. fıkrasında kurala bağlandığı belirtildi.
  • Ek ders ödemelerinde yaşanan sorunda 01.09.2019 tarih ve 30875 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 2019/1 sayılı kararında, “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 2. maddesinde MEB’i yükümlü kıldığı ifade edildi. Şu anda yaşanan durumun, adı geçen kararın ihlali olduğu ve sorunun adı geçen kararlarla ilişkilendirilerek öğretmenlere ek ders ödemelerinin tam yapılması gerekliliği iletildi.
  • Öğretmenlerin EBA dışındaki açık kaynaklı diğer platformlarda canlı ders yapmaya zorlanmaması gerektiği, bu sorunun da MEB’in merkezi ya da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin lisanslı programlarla anlaşmalar yaparak, güvenlik nedeniyle yaşanacak sorunların çözülmesi talebimiz tekrarlandı.
  • Uzaktan eğitime hazırlık, öğretmenlerin ciddi zaman ve emek harcadığı işlere dönüşmüş durumdadır. Öğretmenlere ödenen derse hazırlık ücretinin uzaktan eğitimde artırımlı şekilde ödenmesi gerekliliği vurgulandı. Ayrıca öğretmenlerin maaş karşılığı girmek zorunda olduğu ders sayısının azaltılması ve eşitlenmesi gerekliliği ifade edildi. Her iki talebimizin karşılanması için de mevzuatta uygun değişikliklerin yapılması istendi.
  • Uzaktan eğitimde sınıf öğretmenlerinin derslerine branş dersi öğretmenlerinin girmesi durumunda oluşan ders ücreti kaybının, yüz yüze eğitimdeki gibi idari görevle ilişkilendirilerek telafi edilmesi gerekliliği vurgulandı.
  • İhraç arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine geri dönmeleri için MEB’in sorumluluk alması gerektiği bir kez daha vurgulandı.
  • Ücretli öğretmenliğin kabul edilemezliği ifade edildikten sonra, bu tarz çalışmanın ortadan kaldırılarak kadrolu güvenceli öğretmen atamalarının yapılması gerektiği ifade edildi.

Görüşmede ek ders ücretleri ve uzaktan eğitime dair diğer taleplerimiz ifade edildikten sonra karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.