Ek Gösterge Konusunda Yeni Açıklama

Ek Gösterge Konusunda Yeni Açıklama

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, ek göstergenin Nisan-Mayıs ayı gibi çıkarılacağını söyledi. Bu bir taahhüttür.'' dedi.

Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere teşvik getirilmesi ve ek gösterge uygulamasının da kanunda yer alması gerektiğini bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Kamu-Sen’in tüm meslek gruplarının ek göstergelerinin düzenlenmesi ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasını sağlanması konularını içeren kanuni düzenlemeyi Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye sunduklarını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Tasarı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sıraya alındı. Umuyorum ki; tüm siyasi partiler gerek komisyon, gerekse genel kurul aşamasında tasarıya sahip çıkarlar ve kamu çalışanlarının tamamını memnun eden bir düzenleme hayata geçer.

Öğretmenlere ek gösterge sözü ikinci 100 günlük eylem planında yer almıştı. Hükümetin seçimden önce sadece 4 meslek grubunun ek göstergesini yükseltip, diğerlerini kapsam dışı bırakmasının siyasi faturası olacağı düşüncesiyle bu sözü gerçekleştirmediğini düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, ek göstergenin Nisan-Mayıs ayı gibi çıkarılacağını söyledi. Bu bir taahhüttür. TBMM, 9 Nisan tarihinde çalışmalarına başlayacak. İlk gündem maddesi ek gösterge düzenlemesini olmalıdır. Ek gösterge düzenlemesinin beklentimiz doğrultusunda gündeme getirilmesini istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.