EKMELEDDİN İHSANOĞLU, KAMU-SEN'İ ZİYARET ETTİ

EKMELEDDİN İHSANOĞLU, KAMU-SEN'İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Türkiye Kamu-Senle devam etti.

 TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Genel merkez binamızda gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz İhsanoğlu ile Çankaya seçimi öncesi görüş alış verişinde bulundular.

Görüşmenin ardından toplantı salonuna geçen Genel Başkan İsmail Koncuk ve Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu birlikte basın toplantısı düzenledi.

 

KONCUK: ALLAH’INA KADAR VATANSEVER, ALLAH’INA KADAR MÜSLÜMANIZ

Türkiye’nin bir an önce kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, “Vatanseverlikse Allah’ına kadar vatanseveriz. Müslümanlıksa Allah’ına kadar Müslümanız. Bizi kimse ötekileştiremez.” dedi. Koncuk, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz elbette çıkacak sonuca saygılıyız tabi millet iradesi milleti kucaklamaktır. Kuru kuruya millet iradesi bir anlam ifade etmiyor. 12 yıldır Türkiye Kamu-Sen mensuplarının adeta 2. sınıf bir vatandaş olarak gören,  Türkiye’de sarı sendikacılığı baş tacı eden maalesef bir anlayış var.

Bilhassa yeni torba yasada kamu çalışanlarının yargıyla ilgili haklarının elinden alınmasına yönelik atılan adımlar asla kabul edilemez .Kamu çalışanlarının iş güvencesi  bu yasa tasarısıyla  kamu çalışanlarının elinden alınıp  bir parti memuru, iktidar memuru profili oluşturulmak isteniyor. Bu konuya sessiz kalmamız kabul edilemez, bir yandan insan haklarından , demokrasiden bahsedeceksiniz  bir yandan da kamu çalışanlarının yargı haklarını dahi ellerinden almaya çalışacaksınız, bunları sineye çekmemiz mümkün değildir.

Siyasi parti Genel Başkanlarımızın ziyaretinde de ifade etmiştik,   Türkiye’nin, vatandaşlarımızın etnik kökeni,  mezhebi ,meşrebi ne olursa olsun yeniden kucaklaşmaya ihtiyacı var. Son 12 yılda yapılanlar Türkiye’yi kamplaştırmıştır, Türkiye’yi Türk insanını ayrıştırmıştır. Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı çok daha önemli hale gelmiştir. Bir balans ayarı gerekmektedir Türkiye’ye.  Şayet Türkiye bir araçsa maalesef balans ayarı bozulmuştur. Kuvvetler ayrılığı prensibi Türkiye’de yerle yeksan edilmiştir.

Her geçen gün demokrasiden insan haklarından adeta bir kaçış vardır ve bu kaçış bir takım kanunlar çıkartılarak legalize edilmek istenmektedir. Bunları hep görüyoruz, Türkiye’nin bağrından çıkan bir sivil toplum örgütü olarak bunlar bizi yaralıyor. Bilhassa bu ülkeyi seven Türkiye Kamu-sen gibi bir kuruluşun mensuplarının ötekileştirilmeye çalışılması kabul edilemez.

Vatanseverlikse Allah’ına kadar vatanseveriz. Müslümanlıksa Allah’ına kadar Müslümanız. Bizi kimse ötekileştiremez. Onun için bu Cumhurbaşkanlığı seçimi bu milletin yeniden kucaklaştığı, birbirini sevdiği, birbirini sevmeye mecbur olduğunu hissettiği  bir seçim olmalıdır.

Bu seçimde herhangi bir siyasi parti adayını desteklemiyoruz. Bu seçimde bu milletin hangi siyasi anlayıştan olursa olsun AK partili, MHP’li, CHP’li hangi partiden olursa olsun herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanının Çankaya köşküne oturmasını bekliyoruz. Ya bu derinleşme gittikçe artacak ki, millet olarak bundan son derece rahatsız oluruz, ya da bu kucaklaşma yeniden sağlanacaktır.

Onun için 10 Ağustos seçimleri milletimizin her siyasi görüşteki insanlarımız açısından büyük bir fırsattır. A Partisine, B Partisine oy vermeyeceğiz. Herhangi bir partinin zararı, ya da karı da bu seçimde söz konusu değil. Milletin Cumhurbaşkanını seçeceğiz ve o Cumhurbaşkanı kim iktidardaysa onunla beraber çalışacak,  olayı böyle anlamamız lazım ve böyle algılamamız lazım. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu düşüncelerle Cumhurbaşkanı adayı Sayın Ekmeleddin İHSANOĞLU’na tekrar teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin diyor başarılar diliyorum.” Dedi.

 

İHSANOĞLU: BU SEÇİM İKTİDAR SEÇİMİ DEĞİL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİDİR

Eski bir kamu görevlisi olarak Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu söyleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çankaya, siyasi bir partinin programıyla idare edilmemelidir” dedi. İhsanoğlu, “Bir eski kamu görevlisi olarak burada bulunmaktan çok mutluyum. Kamu görevi yapan insanların ne kadar çok çile çektiğini bilen birisi olarak sizinle özdeşleşmek benim için bir gurur vesilesidir.

Ben bir partinin ya da iki partinin değil, birçok partinin adayıyım, bütün Türkiye’nin adayıyım. Diyorum ki, Çankaya’ya oturacak zatın, orayı bir partinin siyasi programıyla idare edilen bir yer haline getirmemesi lazım. Siyasetin yapılacağı yer TBMM’dir. Sayın Başkanın da ifade ettiği gibi bu seçim bir iktidar seçimi değil, Cumhurbaşkanı seçimidir.

Bu kişi tüm milleti temsil eden, milletle barışık birisi olmalıdır. Devletin birliğini, anayasanın uygulanmasını gözeten, devlet kurumlarının ahenk içinde çalışmasını gözeten bir Cumhurbaşkanı olmalıdır. Ayrıştıran, ötekileştiren, kavga eden bir Cumhurbaşkanı istemiyor milletimiz.

Biz nereden başladık nereye geldik? Tüm komşularımızla kavgalıyız, etrafımız parçalanıyor. Diplomatlarımız rehin alınıyor, neden bizim insanlarımız rehin alınıyor? Neden herkes bizden kaçar hale geldi, bunları düşünmemiz lazım. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı çok güçlü bir Cumhurbaşkanı olacaktır. 1950’den beridir bu millet bürokratik ve askeri tahakküme, vesayetlere karşı mücadele verdi.

Bunlarla mücadele ederken yeni bir vesayet sistemi kurulmamalıdır. Parolamız, herkesi kucaklayan, iyi münasebet kuran, herkesi temsil eden, devletin birliği ve bütünlüğünü temsil eden ve milletin tamamına huzur veren bir Cumhurbaşkanı olacaktır. Millet eminim arkamızda duracaktır, Türkiye Kamu-Sen mensuplarına ve tüm milletimize teşekkürlerimi sunuyorum, Allah bu millete zeval vermesin.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.