Enflasyon farkı için iş bırakacaklar

Enflasyon farkı için iş bırakacaklar

Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Aslan: -"Tarihte ilk defa kamu emekçilerinin ücretlerine zam yapılmadığı bir süreçte, 'zam yoksa eylem var' diyerek 15 Temmuz'da iş bırakarak alanlarda olacağız"

 Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, tarihte ilk defa kamu emekçilerinin ücretlerine zam yapılmadığını savunarak, 15 Temmuz'da iş bırakacaklarını duyurdu.

Gelir İdaresi Başkanlığı önünde toplanan BES üyeleri adına açıklama yapan Aslan, maliye emekçileri olarak her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine karşı insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek talebiyle tüm illerde alanlara ineceklerini belirtti.


Ülke gündeminin cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendiği süreçte, emekçilerin her geçen gün daha fazla yoksulluğa mahkum edildiğini savunan Aslan, Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Yasayı da eleştirdi.


Aslan, Açıklamasında şunları söyledi:


"Memur Sen ile AK Parti hükümeti arasında imzalanan toplu sözleşmenin bir satış sözleşmesi olduğunu ve bu anlaşmayı tanımayacağımızı her fırsatta ifade ettik. Tarihte ilk defa kumu emekçilerini ücretlerine zam yapılmadığı bir süreçte, 'zam yoksa eylem var' diyerek 15 Temmuz'da iş bırakarak alanlarda olacağız. AKP'nin emek karşıtı politikalarına boyun eğmeyecek ve içimizde bir Truva atı gibi duran Memur-Sen'den hesap soracağız."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.