EŞ ÖZRÜNÜ ENGELLEYEN MEB’E YARGI FRENİ...

EŞ ÖZRÜNÜ ENGELLEYEN MEB’E YARGI FRENİ...

EŞ ÖZRÜNÜ ENGELLEYEN MEB’E YARGI FRENİ


Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayında gerçekleştirilen öğretmenlerin özür durumu atamalarında, kontenjan yetersizliği gerekçesiyle boş okulların tamamı ilan edilmediği için elektronik ortamda yapılan başvurular reddedilerek mağduriyetlere neden olunmuştur.


Denizli İdare Mahkemesinin 2012/1125 E. sayılı ve 06.09.2012 tarihli yürütmeyi durdurma kararında; eşi Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan öğretmenin elektronik ortamda yaptığı başvurunun reddine ilişkin işlemin yürütmesi durdurularak, davacıya eşinin görev yaptığı ile tayin hakkı verilmiştir. Kararın gerekçesinde ise toplumun temeli olan ailenin korunması, huzur ve refahı için gerekli tedbirlerin alınmasının tüm kurumlar için anayasal yükümlülük olduğu ve bu yükümlülüğü yerine getirmede tanınmış bir istisnanın Anayasa’da yer almadığı, ayrıca zorunlu yer değiştirmeye tabi memurun, memur olan eşinin yer değiştirme talebinin öncelikle yerine getirileceği, kurumların hizmeti puanı ya da kadro yetersizliği gibi mazeretler ileri sürerek zorunlu atamaya tabi personelin eşini atamama veya ücretsiz izin almaya dolaylı yoldan zorlama gibi bir yola başvuramayacakları belirtilmiştir.


  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.