Gündoğdu: Paralel Medya Gerçekleri Perdelemek İstiyor

Gündoğdu: Paralel Medya Gerçekleri Perdelemek İstiyor

Gündoğdu: Paralel Medya Gerçekleri Perdelemek İstiyor

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Tv Net ve Fox Tv’ye önemli açıklamalarda bulundu. Paralel medyanın iftira kampanyasını, "İlkesizlik" olarak değerlendiren Gündoğdu, "Hoca ve hizmet kavramları enflasyona uğradı" dedi. Köşk seçimleri konusunda ise Gündoğdu, "Diktatörlerin, darbecilerin değil, Mazlumların yanında yer alacak, bir cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

 

Son günlerde paralel medyanın algı operasyonlarına tepki gösteren Ahmet Gündoğdu, "2013 tarihli nüshasında toplu sözleşmeye ilişkin değerlendirmesini “Memura Çifte Bayram” başlığıyla haberleştiren paralel medya, bugün “Memura ilk kez temmuz zammı yok” başlığıyla toplu sözleşmeyi ve Memur-Sen’i hedef alıyor. Terörist İsrail'in yapamayacaklarını yaparak devleti/milleti hedef alanlar, bize iftira atıyor.  Önce şunu belirtmeliyim ki, paralel medyanın amacı gerçekleri perdelemek, algı operasyonu yaparak zihinleri kirletmektir. Biz, küresel senaryolarda figüran olanları, "Siyonizme alet olma" diyerek uyardığımızdan bu yana iftira kampanyası yürütüyorlar. Aradan geçen zaman diliminde toplu sözleşme metninde bir değişiklik yok. Aradan geçen zaman diliminde gazetenin çalışma hayatı haberlerine yön veren ekipte de bir değişiklik yok. Her şey aynı ancak yorum değişti. Bu bakış ve yorum değişikliği hangi aralık gerçekleşti diye sormak gereksiz. Bu değişimin gerekçesi,17 Aralık ve 25 Aralık. Altını çizerek belirtmek istiyorum; Üst düzey bürokratlar dışında maaşların enflasyon karşısında erimesi söz konusu değil. 2014 yılı için 175 TL brüt, 123 TL net (emekliler için 146 TL net) maaş zammı sağlayan taban aylık zammı, 2015 yılı içinse birinci altı ay ve ikinci altı ay için ayrı ayrı %3 zam ve her iki dönem için enflasyon farkı öngören toplu sözleşme; özellikle düşük ve orta maaş grubunda yer alan kamu görevlileri açısından daha yüksek oranlı zam ve daha yüksek yıllık gelir artışı sağlamıştır. Bu oran ve yıllık gelir artışı tutarları karşısında, 2014 yılının ilk 5 ayı sonunda gerçekleşen %5,38’lik enflasyonun kamu görevlilerinin %85’lik bölümü açısından eriyen maaş/maaş zammı oluşturması mümkün değildir. 2014 yılında enflasyon farkının olmayışı, sadece üst düzey bürokratlar açısından maaş artışlarının enflasyonun altında kalmasına neden olmuştur. Taban aylığa oransal olarak %17, tutar olarak brüt 175 TL, net 123 TL zam yapılmasını sağlamakla; kamu görevlileri arasındaki maaş dengesizliğini ve gelir adaletsizliğini gidermek hedeflerimiz yanında, kamu görevlilerinin yılın ilk ayından itibaren enflasyonun üzerinde maaş zammı alması hedefimize de ulaşmamızı da sağlamıştır" diye konuştu.

 

Gündoğdu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "2014 Ocak ayından geçerli olmak üzere, net 123 TL, emekli kamu görevlilerinin net 146 TL maaş zammı elde etmesine bağlı olarak; %5,38 oranında gerçekleşen enflasyona rağmen kamu görevlilerimizin %85’i, emekli kamu görevlilerinin ise %90’ı açısından maaşlarının enflasyon karşısında erimesi durumu söz konusu değildir. Ayrıca, 2014 yılında kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan zammın, bütün kamu görevlileri için eşit tutarda (brüt 175 Tl, net 123 TL) olacak şekilde seyyanen belirlenmiş olması karşısında, enflasyon farkının hesaplanmasında hangi oranın esas alınacağını belirlemek mümkün olmayacağı gibi herhangi bir oranın tercih edilmesi halinde enflasyon farkı kaynaklı maaş artışının sadece üst düzey maaş grubundaki bürokratların maaş zammı almasına neden olacağını da göz ardı etmemek gerekir."

 

HOCA VE HİZMET KAVRAMLARI ENFLASYONA UĞRADI

“Paralel medya şantaj ve iftira kampanyasına devam ediyor. Allah ıslah etsin" diyen Gündoğdu, "Hoca ve hizmet kavramları enflasyona uğradı. Bu haberler Memur-Sen’in yolculuğunu bitirmez. Bu kervan yürür. Kamu görevlileri kimin ne kazandırdığını da çok iyi biliyor” dedi.

Tüm gerçeklere rağmen paralel medyanın toplum mühendisliğine soyunduğunu ifade eden Gündoğdu, "Sivil vesayet hedefi ortaya çıkanların, millete ve Memur-Sen'e karşı yürüttükleri tüm psikolojik harp taktiklerini boşa çıkartacağız. Memur-Sen olarak, millet iradesinin yanında durmaya, millete ve seçtiklerine karşı paralel ya da dikey vesayet kurma çabalarına girişenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Milletin yanında olmaktan, millet iradesine taraf olmaktan, demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme adımlarına destek olmaktan, Büyük Türkiye idealinin sivil toplum alanında öncülüğünü ve paydaşlığını yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve çatı aday konusunda da açıklamalarda bulunan Gündoğdu, " Ben Cumhurbaşkanının kim olduğuna bakmam, nerede durduğuna bakarım. Durduğu yer mazlumun yanı, milletin yanıysa yüzde yüz destek veririz ama milletten oy alayım düşüncesiyle hareket edip, toplum mühendislerinin, faiz lobisinin yanında yer alıp İsrail’i otorite kabul edecekse, bunu bu millette biz de asla kabul etmeyiz.  Diktatörlerin, darbecilerin değil, Mazlumların yanında yer alacak, bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz" diye konuştu.

- See more at: http://www.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/gundogdu-paralel-medya-gercekleri-perdelemek-istiyor/2722/#sthash.kzHeWlUv.dpuf

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.