Herkes bu soruyu soruyor! Sendikalar neden sessiz?

Herkes bu soruyu soruyor! Sendikalar neden sessiz?

696 Sayılı KHK ile kadroya alınan yüz binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yaklaşırken, sendikalardan hala neden ses yok? İşte herkezin sorduğu bu soruyu biz de sendikalara soruyoruz.. Detaylar özel haberimizde..

2018 Nisan ayında kamuda çalışan yüz binlerce işçi Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alındı alınalı adeta sendikaların hükmü kalkmışçasına bir sükunet içerisinde ne bir açıklama var, ne bir yazılı basın bülteni var.. Adeta işçi sendikaları yok hükmünde hareket ediyorlar. 

Yüz binlerin sesi soluğu, feryadı olmak için yola çıkan onca sendika bugün sus pus olmuş durumda ve hala bir açıklama yok. Toplu sözleşmeden yoksun olarak 2 yıldır çalışan kamu işçilerinin haklarını kim, ne zaman savunacak doğrusu çok merak ediliyor!

Yüz binlerce işçi kadroya alınırken geriye dönük açtıkları davalardan feragat ettirildi, avukatlık masrafları ceplerinden ödetildi. Bu süreçte Yüksek Hakem Kurulu kararlarına tabi edilerek sendikalar adeta saf dışı bırakıldı. Peki şimdi açık yüreklilikle soruyoruz: Böylesi bir süreçte işçi sendikaları neden sesini çıkartmadı? Çalışanlara neden sahip çıkmadı? Kadroya geçmeden önce kamu kurumlarında adeta cirit atan sendika şube başkanları yaşanan bu mağduriyet sürecinde neden kurumlara hiç uğramadılar? 

İsim vermeden zikrettiğimiz sendikaların bu tavrı yüz binlerce işçiyi yalnızlığa sürüklemiş, çalışanları kaderine terk etmiş ve ziyadesiyle üzmüştür. Oysa kadro sürecinde kadrolu olmanızda en büyük emek sahibi biziz naraları atan sendikacılar, koronavirüs sürecinde bile çalışanları yalnız bırakmışlardır. 

Özellikle Sağlık Bakanlığı Bünyesinde 696 Sayılı KHK ile 4 D kadrosuna alınan On Binlerce işçi için en ufak bir açıklama yapmayan sendikaların bu tutumu gözlerden kaçmamış, çalışanlar tarafından web sitemize onlarca mesaj atılmış, yalnız kaldıklarını ve bu süreçte kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirtmişlerdir. Gelinen noktada YHK kararları gereği asgari ücretin %4 fazlası hükmüne tabi olan, döner sermaye, ek ödeme gibi sağlık çalışanlarının faydalandığı haklardan mahrum edilen işçiler, sendikaların da kendilerine sahip çıkmaması üzerine iyica yalnızlığa sürüklenmişlerdir. 

Sağlık alanında taşerondan kadroya geçen on binlerce işçi ek ödeme ve döner sermayeden mahrum edilirken, hiç olmazsa toplu sözleşmeye bir an evvel dahil olmak istemekteler. Çalışanların umudu olan duyarlı sendikaların İVEDİ bir şekilde harekete geçerek, gerek yazılı gerek sözlü basın açıklamaları ile işçilerin sesini duyurmalarını umut ediyoruz. Çalışanların sahipsiz kalmaması ve diğer kadrolu işçiler gibi özlük haklarına kavuşmasını temenni ediyoruz. İşçinin alın teri buhar olup uçmuşken, hiç olmazsa zararın telafisi umutla bekleyen işçilerin en büyük arzusu. Bu anlamda bizden duyarlı olmamızı bekleyen takipçilerimizin yazdıklarını adeta gerçek bir betimleme ile ifade etmeye çalıştık. Umarız faydası dokunur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.