Hizmet Puanlarının Hesaplanmasındaki Hatadan MEB Sorumludur

Hizmet Puanlarının Hesaplanmasındaki Hatadan MEB Sorumludur

Eğitim-Bir-Sen: Hizmet puanlarının hesabındaki yanlışlık ve hatadan Bakanlık sorumludur

Eğitim-Bir-Sen olarak, hizmet puanının yanlış hesaplanması nedeniyle mazerete bağlı yer değişikliği tercihlerinde ilk tercihine atanamayan üyemiz adına açtığımız davada, mahkeme, hizmet puanı sistemine yönelik veri girişlerindeki hatanın giderilmesi yahut verilerin düzenli ve sağlıklı tutulması için gereken kontrol ödevinin idareye ait olması nedeniyle dava konusu işlemi iptal etti.

Elazığ 2. İdare Mahkemesi, kararında, “hizmet puanlarındaki yanlışlık veya hatanın ilgilileri tarafından kontrol edilmesi gerektiği şeklindeki davalı idare itirazında ise bu kayıtların tutulmasında asli sorumlunun idare olması, bir başka ifadeyle yürüttüğü hizmetin esaslı argümanlarından biri olan hizmet puanı sistemine yönelik veri girişlerindeki hatanın giderilmesi yahut verilerin düzenli ve sağlıklı tutulması için gereken kontrol ödevinin haliyle sistemin kurucusu ve işletici olan idareye ait olması karşısında itibar edilmemiştir” gerekçesine yer verdi.

Mahkeme kararı, bir yandan MEBBİS, İLSİS gibi bilişim sistemlerindeki kayıtların güncel ve doğru olarak tutulması ve kontrol yükümlülüğünü her hâlde kişinin değil, idarenin sorumluluğu olarak görmesi, diğer taraftan kayıtlardaki hatalı veri nedeniyle hak kayıplarının idari dava konusu edilmesinde dava açma süresinin hesabında kayıtların ilgili kişiye tebliğ tarihini değil, hak kaybının yaşandığı tarihi esas alması nedeniyle emsal niteliğindedir.

Mahkeme kararı için tıklayınız

EĞİTİM-BİR-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.